10.5.13

Επέστρεψε πίσω μισό εκατ. ευρώ



Αντίγραφο ανέκλητης επιταγή μισού εκατομμύριου ευρώ κατέθεσε ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας  στην ανακρίτρια γα την υπόθεση  εξαγοράς του 33% της εφημερίδας «Το Ποντίκι» από τον Πέτρο Κυριακίδη. Σε βάρος του εκδότη εκκρεμεί η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, στην υπόθεση του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με την κατάθεση εμβάσματος ύψους 500.000 ευρώ.   Ο Α. Δελλατόλας, μετέβη στο γραφείο της 2ης ειδικής ανακρίτριας η οποία τον είχε καλέσει σε απολογία και της παρέδωσε  το αντίγραφο  της επιταγής ολόκληρου του επίμαχου ποσού με δικαιούχο για την είσπραξή του, την Proton Bank. Ο νόμος ορίζει πως στην περίπτωση που επιστραφούν τα χρήματα παύει η δίωξη.


«Κατά την σημερινή κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο Αντώνης Δελλατόλας, αρνήθηκε την κατηγορία για την οποία του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με αξιόποινες πράξεις που ερευνά η δικαιοσύνη για τον Π. Κυριακίδη” δήλωσαν οι δικηγόροι του, Νίκος Κωνσταντόπουλος  και Σωτήρης Φέλιος. “Επειδή το επίδικο ποσό μιας αγοραπωλησίας, το συμβόλαιο της οποίας κατατέθηκε στην Εφορία και πληρώθηκε ο ανάλογος φόρος, θεωρήθηκε επιλήψιμο, κατέθεσε το ποσό αυτό,  στην νέα Proton Bank κατόπιν συνεννόησης με τον νομικό τμήμα της Τράπεζας».

Η ύπαρξη του εμβάσματος αυτού έγινε από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» στο πλαίσιο της έρευνας για το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος από κοινού με το Πέτρο Κυριακίδη αγόρασαν συμμέτοχες σε ΜΜΕ, αλλά και τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικό σταθμό, παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστήριοτξτες τους. Σήμερα ο Λ. Λαυρεντιάδης είναι στη φυλακή, ενώ ο Π. Κυριακίδης καταζητείται.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: