17.5.13

Κύπελλο Ελλάδας με «μυστήρια»...




Τα «μυστήρια» με τα τηλεοπτικά δικαιώματα με το Κύπελλο Ελλάδας, συνεχίζονται. Τελικά η  ΕΠΟ ανακοίνωσε το όνομα άλλης εταιρείας από αυτή που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό όπως επιβεβαιώθηκε χθες κατά την εκδίκαση της αγωγής της Forthnet! Παράλληλα ο  ΟΤΕ TV, μέσω …σπορτκάστερ κατά τη διάρκεια του τελικού ανακοίνωσε πως  θα μεταδίδει τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας την περίοδο 2013-2016 ενώ χθες συζητήθηκε η αγωγή της Forthnet.


Χθες στο δικαστήριο επιβεβαιώθηκε πως το όνομα της εταιρείας που έχει κερδίσει το διαγωνισμό είναι Media Goal και όχι Media Bold όπως είχε ανακοινώσει η ίδια η ΕΠΟ, ή Mega Gold, όπως γράφαμε στη συνέχεια. Η εμπλοκή μιας εταιρείας που ...δεν υπήρχε στο «κουβάρι» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων προκάλεσε σύγχυση αφού μάλλον πολλοί λίγοι είχαν πληροφορίες για την εταιρεία που προσέφερε τα 7,015 εκατ. ευρώ για το διαγωνισμό. Το δεύτερο σημείο είναι αν ο ΟΤΕ έχει πάρει από την εταιρεία τα δικαιώματα και σε ποια τιμή. Ο δημοσιογράφος Αντρέα Παλομπαρίνι είπε πως ο ΟΤΕ TV θα έχει τα δικαιώματα και την επόμενη τριετία, πλην όμως μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο για την εγκυρότητα τη πράξης του ΔΣ της ΕΠΟ, μάλλον όλα είναι ανοικτά.

Η ΕΠΟ, αλλά και η «Media Goal”, δια του συνηγόρου τους, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ζήτησαν την αναβολή της υπόθεσης. Στην περίπτωση που γινόταν δεκτή η αναβολή θα σήμαινε πως τουλάχιστον  για την πρώτη  σεζόν 2013-14, τα δικαιώματα θα πήγαιναν σε όποιον επέλεγε τη Media Goal. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: