8.5.13

«Ψάχνονται» στην τηλεόραση




Σε φάση αναδιάταξης βρίσκεται η τηλεοπτική αγορά. Η δραματική μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, εξαιτίας της  πολιτικής σκληρής λιτότητας της τρικομματικής κυβέρνησης σε συνδυασμό με τις επιλογές των διαφημιζόμενων οδηγούν την ιδιωτική τηλεοπτική αγορά σε συρρίκνωση. Οι συζητήσεις και τα σχέδια για συγχωνεύσεις γίνονται, χωρίς όμως αποτελέσματα, ενώ νέα τάση είναι η απόκτηση μικρών τηλεοπτικών σταθμών.


Τα μεγάλα κανάλια θυμίζουν τους δεινοσαύρους ενώ η Γη έχει χτυπηθεί από τους μετεωρίτες και αίφνης τα μικρά λόγω μεγέθους έχουν την πιθανότητα να επιβιώσουν. Ενόψει της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση η κατοχή οποιασδήποτε ψηφιακής συχνότητας θα αποτελεί σοβαρό περιουσιακό στοιχείο, πόσο δε, αν το κόστος είναι χαμηλού κόστους.

Υπάρχουν αρκετές διπλές συμμετοχές στην ελληνική τηλεόραση. Ο όμιλος Βαρδινογιάννη ελέγχει το Star και συμμετέχει και στο Mega, έχοντας εκφράσει την άποψη πως τα δύο αυτά κανάλια πρέπει να συγχωνευτούν, θέση με την οποία διαφωνεί ο Πήγασος που έχει το 27,92% και μαζί με το ΔΟΛ που έχει το 22,11% έχουν την πλειοψηφία των μετοχών. Η οικογένεια Κυριακού έχει στην ιδιοκτησία της τον ΑΝΤ1 και το εθνικής εμβέλειας Μακεδονία TV. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ελέγχει εξολοκλήρου τον Alpha και έχει στον κύκλο συμφερόντων του και το Channel Nine.Ο Β. Ρέστης, έκτος από τη συμμετοχή στο Mega ελέγχει το MTV και το Nickelodeon. Το GR TV και το Extra TV, υπό το Φ. Βρυώνη είναι ένα νέο τηλεοπτικό “δίδυμο”, ενώ το Kontra είναι η τηλεοπτική «έκφραση» του Γ. Κουρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: