4.5.13

Σταθμός αξίας …100.000 ευρώ


Απολογισμός ΕΣΡ
πηγή: "Real News" 
του Ε.Σ. Ραδιοτηλεοπτικού

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την άνοδο της στην εξουσία συνέταξε νέο νόμο για το βασικό μέτοχο.   Έχουν ήδη ξεκινήσει οι καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του  ΕΣΡ,για τα πιστοποιητικά διαφάνειας δεν εξετάζονται στην Ολομέλεια τ, αλλά στο τμήμα Διαφάνειας. Όπως δήλωνε τότε ο Ροδόλφος Μορώνης  “ η έκδοση πιστοποιητικών γινόταν  από τον πρόεδρο του σχετικού κλιματικό Δ. Χαραλάμπη κατά κανόνα ερήμην της ολομέλειας του ΕΣΡ’. Από το τμήμα παραιτούνται ο Αργύρης Καρράς και η Ίριδα Αυδή. Με την εφαρμογή του νόμου της ΝΔ, το  ΕΣΡ λέει “όχι” στην έκδοση πιστοποιητικού διαφάνειας στον Άκτωρα συμφερόντων της οικογένειας  Μπόμπολας, η οποία λάμβανε μάλλον με άνεση πιστοποιητικά από το τμήμα διαφάνειας. Η στάση του ΕΣΡ προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στα ΜΜΕ.
Ο Γιώργος Μπόμπολας ξεκινάει συζητήσεις με το Θεόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου για την πώληση του Πηγάσου, οι οποίες τελικά δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Η Ελένη Κόκκαλη πούλησε το το Flash  αντί  ποσού 100.000 ευρώ στο Σωτήρη Πουλόπουλο, ενώ μεταβιβάστηκε και το 25% του TV Magic  προς 115.000 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις το ΕΣΡ ενέκρινε τις πράξεις… Οι πιέσεις του ΠΑΣΟΚ, παράλληλα με εκείνες που ασκούν με δημοσιεύματα οι εφημερίδες του Πηγάσου και του ΔΟΛ,  προς την Ευρωπαϊκή  Ένωση, έχουν αποτέλεσμα.
Η εφαρμογή του νόμου της ΝΔ για το βασικό μέτοχο ανεστάλη περίπου από τα μισά του 2005  και έτσι το ΕΣΡ, νόμιμα εξακολούθησε  να εκδίδει πιστοποιητικά διαφάνειας προς τον Άκτωρα και τον Intracom. Στην περίπτωση της τελευταίας καταγράφεται η μειοψηφία του Ρ. Μορώνη, ο οποίος δηλώνει πως δεν έχει πειστεί από τις μεταβιβάσεις του Flash και του 25% του Magic. Μετά την κατάρρευση της νομοθεσίας για το βασικό μέτοχο και τα δύο ΜΜΕ, επανήλθαν στην οικογένεια Κόκκαλη για να πουληθούν στη συνέχεια στο Λ. Λαυρεντιάδη και τον Π. Κυριακίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: