11.4.13

Αγωγή της nova στην ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας


Κυριολεκτικά στον αέρα φαίνεται να βρίσκονται τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας για την τριετία 2013-2016, καθώς σχεδόν 3 μήνες μετά την παραχώρηση  τους στην κυπριακών συμφερόντων εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων, Media Bold, κανένας τηλεοπτικός φορέας δεν έχει ανακοινώσει την απόκτησή τους…


Ο ΟΤΕ TV που έχει ως και το τέλος της περιόδου τα δικαιώματα του Κυπέλλου  Ελλάδος τηρεί «σιγή ιχθύος» ενώ όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και αυτή δεν κατέβηκε στο διαγωνισμό.  Παράλληλα μεσολάβησε και η αποχώρηση του διευθυντή τηλεόρασης  του ΟΤE TV, Γιώργου Γαμπρίτσου.


Η Nova, σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις συνεχείς καταγγελίες μέσω επίσημων ανακοινώσεων για «αδιαφανείς διαδικασίες» που ακολούθησε η ΕΠΟ κατά το στάδιο του διαγωνισμού, έχει προχωρήσει σε κατάθεση αγωγής ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων. Η εταιρεία  ζητάει την ακύρωση της απόφασης του ΔΣ της ΕΠΟ καθώς παραβιάζει το άρθρο 84 του Νόμου 2725/99 το οποίο ρητά αναφέρει πως η αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας και των Εθνικών ομάδων μπορούν να γίνουν μόνο από νόμιμους τηλεοπτικούς φορείς. Μάλιστα, έχει οριστεί δικάσιμος ημερομηνία η 15η Μαΐου, μόλις 4 ημέρες μετά τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.  Παρενθετικά σημειώνουμε πως ως τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον για την ελεύθερη μετάδοση του αγώνα.

Η  ΕΠΟ  και στο παρελθόν πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε εταιρείες διαμεσολάβησης πρακτική που απασχόλησε την Ελληνική Δικαιοσύνη και ίσως και  γι αυτό κανένας τηλεοπτικός φορέας δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την απόκτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: