27.4.13

Μήνυση της Forthnet κατά της ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας


Στη δικαιοσύνη  στέλνει την ΕΠΟ και το διαγωνισμό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος της περιόδου 2013-16 η Forthnet. Εκτός από την αγωγή κατέθεσε πλέον και μήνυση σε βάρος της Ομοσπονδίας ζητώντας τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών.  Σε λίγες μέρες θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά πλέον η μετάδοση των αγώνων της επόμενης 3ετίας περιπλέκεται… 

Η  Forthnet με την αγωγή που θα συζητηθεί στις 15 Μαϊου ζητάει την ακύρωση της απόφασης του ΔΣ της ΕΠΟ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος, στην Κυπριακών συμφερόντων εταιρία Media Gold. Ο πόλεμος ξεκίνησε με τις “προειδοποιητικές βολές” της Forthnet η οποία είχε καταγγείλει, με ανακοινώσεις της ως αδιαφανή τη διαδικασία. Η ΕΠΟ έκρινε ως πιο συμφέρουσα την προσφορά της Media Gold παραχωρώντας για 3 χρόνια τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος ως και το 2016 στην εταιρία Media Gold η οποία όμως δεν είναι τηλεοπτική εταιρεία. Το άρθρο 84 του Νόμου 2725, καθώς ορίζει ότι η Ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να συνάπτει σχετικές συμβάσεις μόνο με τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Πλέον με τη μήνυση η Forthnet ζητάει να διερευνηθούν οι πράξεις της ΕΠΟ αναφορικά με το αν υπάρχει ζημία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Θυμίζουμε πως στον εισαγγελέα, μετά από σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε και η αποκάλυψη πως δεν έχει αποδοθεί ο ειδικός πόρος του 10% στο Ταμείο Ασφάλισης των Αστυνομικών Υπαλλήλων, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία. Μετά το θόρυβο που είχε ξεσπάσει ο ΟΤΕ είχε υποστηρίξει πως αποδίδονται κανονικά τα χρήματα στο ταμείο των αστυνομικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: