9.4.13

Αντιδράσεις για τη “φιλοναζιστική εκπομπή”




Ο μύθος της Χρυσής Αυγής ,  που την  εμφανίζει να  είναι “αντίθετη στο σύστημα” και ταυτόχρονα “αποκλεισμένη από τα κανάλια”,  ανετράπη  το βράδυ της Κυριακής. Τρεις βουλευτές και ένα μέλος της Χρυσής Αυγής, ως προσκεκλημένοι του Γιώργου Τράγκα, φιλοξενήθηκαν σε ένα τηλεοπτικό μονόλογο στο κανάλι το οποίο καθύβριζαν τα μέλη του “κόμματος, όταν προ διετίας έδειχνε το ιστορικό ντοκιμαντέρ “1821”…


Ο Γιώργος Τράγκας, από την εκπομπή του στο Real FM  δέχθηκε σκληρή κριτική από τους ακροατές, ενώ φανερές αποστάσεις από το τηλεοπτικό του εγχείρημα,  κράτησαν ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Σεραφείμ Κοτρώτσος. Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του μίλησε «για τηλεοπτικό <<στήσιμο>> σε βάρος της δημοκρατικής νομιμότητας, για πράξη ουσιαστικού εγκωμιασμού της ναζιστικής βίας”, υπενθυμίζοντας πως “δημοκρατική ευθύνη δεν έχουν μόνο οι πολιτειακοί θεσμοί και τα όργανα του κράτους, αλλά και η κοινωνία των πολιτών, πρωτίστως δε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν στο πλαίσιο του άρθρου 15 του Συντάγματος”. Διαφοροποίηση υπήρξε και εντός συγκροτήματος του Νέου Φαλήρου. Οι εργαζόμενοι της “Καθημερινής” σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως “δόθηκε βήμα και μάλιστα χωρίς αντίλογο σε τέσσερις φιλοναζιστές, νοσταλγούς του Χίτλερ, για να κηρύξουν τις επικίνδυνες για την δημοκρατία απόψεις τους”, ξεκαθαρίζοντας “ότι από ανάλογες πρακτικές μας χωρίζει άβυσσος στον τρόπο που δημοσιογραφικά σκεφτόμαστε και λειτουργούμε”.

Επικριτικό ήταν και το site  , www.aixmi.gr του διευθυντή ειδήσεων του Mega , Χρήστου Παναγιωτόπουλου,  για την επιλογή του Σκάι, μετά και την δημόσια ούρηση των βουλευτών των γραφείων του μεγάλου καναλιού. Από την άλλη πλευρά, την πρόθεση τους να μην συμμετάσχουν ξανά  στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, μετά το άρθρο με τίτλο «Ζωή Κασιδιάρη»,(«Βήμα») ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: