20.4.13

«Προώθηση» με την ... «εγγύηση» της ΕΡΤ




Σε κρίση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ κρίνει με επιστολή που απευθύνεται προς το γενικό διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ, Αιμίλιο Λιάτσο, η Έλλη Στάη την πίεση και την επιλογή να μεταδοθεί  και από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ (εκτός από το μεσημεριανό)” ρεπορτάζ που αφορούσε στην προβολή – διαφήμιση συγκεκριμένης εβδομαδιαίας εφημερίδας”.



“Πρόκειται για λάθος που αγγίζει την ίδια την θεσμική λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης και καταστρατηγεί την δημοσιογραφική δεοντολογία”  αναφέρει στην επιστολή της η Έλλη Στάη. Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου υπενιθυμίζει  πως  “στο παρελθόν το ΕΣΡ έχει επιβάλλει χρηματικά πρόστιμα τόσο στην ΕΡΤ όσο και σε άλλα μέσα για την προβολή – έμμεση διαφήμιση εφημερίδων”, θέτοντας, εμμέσως ζήτημα διαχείρισης του δημοσίου χρήματος σε περίπτωση που στην ΕΡΤ επιβληθεί πρόστιμο, και ζημία της εταιρείας, εφόσον προβλήθηκε προϊόν και μάλιστα στο δελτίο ειδήσεων, χωρίς την έγκριση του εμπορικού τμήματος

Στο επίκεντρο βρίσκεται η νεοδημοκρατική αντίληψη που έχει επανέλθει στην ΕΡΤ και συνοψίζεται στην ιδέα ότι πρόκειται για ένα “κομματικό μαγαζί” στο οποίο την εποχή αυτή διορίζονται παιδιά από τη Εύβοια, καθηγητές από το ΠΑΣΟΚ και τηλεοπτικοί “γυρολόγοι”  από τη ΔΗΜΑΡ. “Στοιχειώδης υποχρέωση κάθε δημοσιογράφου είναι να ενημερώνει ψύχραιμα και αντικειμενικά την κοινή γνώμη και όχι να πλασάρει γκρίζα διαφήμιση”, γράφει η Έλλη Στάη. Δημόσια απάντηση δεν υπήρξε από την πλευρά του γενικού διευθυντή ειδήσεων, Αιμίλιου Λιάτσου ούτε από το διευθύνοντος συμβούλου, Γκίκα Μάναλη . Πολύ δε περισσότερο ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος μαζί με το Γ. Στουρνάρα έχουν την πολιτική ευθύνη της ΕΡΤ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: