2.4.13

«Μας συγχωρείτε... διακοπή πρωταθλήματος!»




«Σοκ και δέος» από την απόφαση της SuperLeague  να καθυστερήσει για 40 ημέρες  η ολοκλήρωση του  πρωταθλήματος. Το ημερολόγιο των αγώνων είναι πλέον… “χαμένο στη μετάφραση” καθώς το Πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Απριλίου, ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαϊου και τα play offs θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 14 Μαϊου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 2 Ιουνίου!



Οι επιλογές της ...τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα της SuperLeague, εξαιτίας των διαφωνιών των ομάδων, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο βασικό χρηματοδότη του, τη Nova, αλλά και στα αθλητικά media. Για 20 ημέρες θα υπάρχει «σιωπητήριο», χωρίς καμία αγωνιστική δράση για ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για την αθλητική αγορά. Ζητήματα  όπως  ο προγραμματικός σχεδιασμός, επικοινωνιακή και εμπορική πολιτική του πρωταθλήματος και ειδικά των play offs από τη nova  είναι πλέον κυριολεκτικά στον αέρα.

Με την  απόφαση αυτή καταργείται πλέον ένας από τους βασικούς κανόνες διεξαγωγής ενός πρωταθλήματος, όπως είναι η έναρξη και η λήξη του! Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Στα «σοβαρά» πρωταθλήματα, έχουν καθοριστεί από την αρχή πότε ξεκινάνε, πότε λήγουν, πόσοι πέφτουν, πόσοι ανεβαίνουν.  Επιπλέον οι επιπτώσεις από την απόφαση αυτή θα έχουν και διάρκεια . Οι τέσσερις  ομάδες που θα λάβουν μέρος θα έχουν ένα κενό επίσημων αγώνων σχεδόν για ένα μήνα, κατόπιν θα δώσουν έξι αγώνες στα play offs και η τελευταία θα κληθεί, με ελάχιστες καλοκαιρινές διακοπές για τους παίκτες της, από αρχές Ιουνίου να κάνει προετοιμασία για να δώσει προκριματικούς αγώνες για το Europa League στις 4 και 11 Ιουλίου στο οποίο έχει επενδύσει ο ΑΝΤ1. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: