13.4.13

Λουκέτο σε 12 εφημερίδες, 1 κανάλι και 3 συγκροτήματα!«Δρεπανηφόρο άρμα» το Μνημόνιο, σαρώνει ό,τι βρει μπροστά του. Η ιστορική εταιρεία  Τεχνικές Εκδόσεις, με περιοδικά σύμβολα όπως οι «4 Τροχοί» οδεύουν προς κλείσιμο, ακολουθώντας τη μοίρα των υπολοίπων μεσαίων συγκροτημάτων της χώρας από το 2010 ως και σήμερα όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε τη συνδρομή του ΔΝΤ για τη «διάσωση της Ελλάδας».


Στην τηλεόραση λουκέτο έβαλε το Alter. Στα περιοδικά ρολά κατέβασαν οι Εκδόσεις Λυμπέρη οι οποίες είχαν το 33% των Τεχνικών Εκδόσεων. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί  Best  και  VFM του ομίλου είναι στα αζήτητα και οι εργαζόμενοι ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις τους. Η ΙΜΑΚΟ κατέβασε κι αυτή «ρολά» κλείνοντας τα περιοδικά της και μεταβιβάζοντας τους σταθμούς  Sfera και Derti, με το μέτοχό της ο Π. Κωστόπουλος να  διατηρεί την εκπομπή του στον ΑΝΤ1 και να εκδίδει και  ένα ηλεκτρονικό περιοδικό.  Σε αυτό το διάστημα των 3 ετών, έκλεισαν 12 εφημερίδες «Απογευματινή», ο «Αδέσμευτος», η «Εξέδρα», ο «Φίλαθλος», «Ελεύθερος» το «Score Live», ο ημερήσιος «Αγγελιοφόρος» το «Veto» του M. Τριανταφυλλόπουλου  οι «Αποκαλύψεις» του Σεραφείμ Κοτρώτσο η αγγλόφωνη «Athens News”  αλλά και η «Ελευθεροτυπία», ενώ το Βήμα ανέστειλε το ημερήσιο του φύλλο. Παράλληλα «ορφανή» παραμένει πλέον η εταιρεία ΝΕΠ εκδόσεις -της οποίας ο μέτοχος της Πέτρος Κυριακίδης είναι καταζητούμενος- έχοντας συμμετοχή σε μεγάλα συγκροτήματα και το ραδιοφωνικό σταθμό  Flash.

Το κενό που προέκυψε επιχειρούν να καλύψουν οι νέες εφημερίδες που  κυκλοφόρησαν. Η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» «Παραπολιτικά», σαββατιάτικη «Εργασία Τώρα», οι «6 Μέρες», η οποία έγινε μετατράπηκε σε εβδομαδιαίο φύλλο, η «Εφημερίδα των Συντακτών, και η «Ελευθεροτυπία», η οποία επακυκλοφόρησε, μετά από ένα χρόνο και πλέον από το αρχικό κλείσιμό της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: