14.3.13

Κυριακή με Formula 1 στην ΕΡΤ




Μπορεί να μην έχει διευθύνοντα σύμβουλο η ΕΡΤ, θα έχει πλέον τη  Formula 1. Με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά, το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε την απόκτηση των δικαιωμάτων της Formula 1 για τα επόμενα δύο χρόνια.  Από αυτή την Κυριακή οι θεατές της ΕΡΤ θα μπορούν να βλέπουν ξανά το δημοφιλές μηχανοκίνητο άθλημα.


Η σχετική συζήτηση για την απόκτηση της τηλεοπτικών δικαιωμάτων, την οποία αποκάλυψε η στήλη,  ξεκίνησε πριν από δύο βδομάδες, αλλά διακόπηκε εξαιτίας της απόφασης του Νίκου Σίμου, ο οποίος και ΕΙΕ υπογράψει τη σχετική εισήγηση να υποβάλλει παραίτηση.

Η απόκτηση των δικαιωμάτων της F1 είναι η πρώτη μεγάλη αθλητική  συμφωνία της ΕΡΤ, από το περασμένο Καλοκαίρι, όταν και την «ευθύνη» λειτουργίας της ανέλαβε η τρικομματική κυβέρνηση. Η ΕΡΤ θα αποκτήσει μέσω της διαφημιστικής εταιρείας  Asset Oglivy, έναντι 2.850.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ τα δικαιώματα της  F1 για 2 χρόνια. Η ΕΡΤ θα πληρώσει σε μετρητά το ποσό των 250.000 ευρώ και το υπόλοιπο 2.600.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, είναι σε διαφημιστικό. Σύμφωνα  με τη σχετική εισήγηση η  πληρωμή της εταιρείας πάντως θα γίνει, δύο δόσεις, των 1.425.000 ευρώ ανά έτος , για τις χρονιές 2013 και 2014. Από τη μεριά της η  Asset Oglivy  θα είναι υποχρεωμένη να απορροφήσει το διαφημιστικό της χρόνο σε 3 έτη, δηλαδή το τρέχον, το 2014 και το 2015.  Αν δεν γίνει εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος , η ΕΡΤ δεν έχει καμία άλλη δέσμευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: