8.3.13

Από τη “φούσκα”, στο “πνίξιμο”



 Το Μνημόνιο από τη μια πλευρά και οι επιλογές των ιδιοκτητών που εξαφανίστηκαν(!) από την άλλη σβήνουν από την μπάντα των  FM σημαντικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μέσα στην εβδομάδα σίγησαν οι δύο σταθμοί των πρώην εκδόσεων Λυμπέρη, ο  Best FM και ο  V FM. Ο πρώτος είχε μεταβιβαστεί  εσωτερικά προς 5,15 εκατ. ευρώ και ο δεύτερος είχε εξαγοραστεί από τον όμιλο Village προς 4,1 εκατ. ευρώ. Ποσά τεράστια και για την εποχή εκείνη και για σήμερα.


Προηγήθηκαν οι πλειστηριασμοί των ραδιοφωνικών σταθμών της ΙΜΑΚΟ, Derti και του Sfera που κατέληξαν στο Γιώργο Πολίτη, ενώ «ορφανός παραμένει ο Nitro ο οποίος είχε πάλι πουληθεί εσωτερικά εντός της εκδοτικής εταιρείας προς 2,5 εκατ. ευρώ. Οι πράξεις αυτές είχαν ελεγχθεί τότε και από εταιρείες αποτιμήσεις αλλά και από τις αρμόδιες αρχές, όπως η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς, από τη στιγμής που οι δύο εταιρείες ήταν στο χρηματιστήριο και ασφαλώς από το ΕΣΡ. Ελπίζει σε λίγο διαφορετική τύχη ο  Flash , ο οποίος αφού είχε κάνει διάφορες μετοχικές «βόλτες» είχε καταλήξει στον Π. Κυριακίδη. Μετά την εξαφάνιση του επιχειρηματία οι εργαζόμενοι ελπίζουν πως θα πάρουν τον έλεγχο του σταθμού.

Προς κλείσιμο οδεύουν και οι δημοτικοί σταθμοί, Επικοινωνία FM και Ξένιος, ενώ ερώτημα υπάρχει για το κόστος λειτουργίας του Αθήνα 984 και του Καναλιού 1 στον Πειραιά. Τα μόνα χρήματα που έχουν πέσει στην αγορά είναι αυτά από την  Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, η οποία και αγόρασε διαδοχικά τον Εν Λευκώ από τις εκδόσεις Λυμπέρη και τον Play από το Γ. Αλαφούζο, μετονομάζοντάς τον, σε  Freedom. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: