27.3.13

Επιθέσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς




Αντιδράσεις προκάλεσε από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα η επίθεση των βουλευτών της  Χρυσής Αυγής εναντίον του εγκαταστάσεων του Mega. Με αφορμή την προβολή τούρκικών σειρών από τον τηλεοπτικό σταθμό, οι βουλευτές,  επιτέθηκαν το βράδυ της Τρίτης , ρίχνοντας ταραμάδες στην πρόσοψη του τηλεοπτικού σταθμού με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος να ουρεί στην είσοδό του !


Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η πράξη αυτή έγινε χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση αφού η αστυνομία δεν φρουρούσε το κτίριο, όταν συνήθως πάντοτε υπάρχουν μέτρα ασφάλειας, ανεξαρτήτως  διαδηλώσεων. Η πρόθεση «διαμαρτυρίας» της Χρυσής Αυγής» ήταν γνωστή, ενώ το υπουργείο προστασίας του Πολίτη, είναι πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Mega.  

 Ο διευθυντής ειδήσεων του σταθμού Χρήστος Παναγιωτόπουλος δημοσιοποίησε το γεγονός και μόλις χθες υπήρξαν αντιδράσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήταν και  το μόνο που ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης για την επίθεση από την οποία υπάρχουν εικόνες στο Internet. “Η Χρυσή Αυγή απέδειξε ότι η χυδαιότητα και η γελοιότητα δεν έχουν πλέον όρια…” περιορίστηκε να δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τα κόμματα της Αριστεράς ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Το μήνυμα που περνάει δια της αδράνειας του κράτους και της κυβέρνησης,   είναι πως οι πράξεις αυτές παραμένουν ατιμώρητες.  Είναι η δεύτερη «διαδήλωση»  εναντίον τηλεοπτικού σταθμού, μετά από εκείνη κοντά στις εγκαταστάσεις του Σκάι για το ιστορικό ντοκιμαντέρ «1821». Όμως για πρώτη φορά έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, με κοινοβουλευτική «ασυλία» και κυβερνητική «απραξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: