10.3.13

Κι άλλο πρόγραμμα κι άλλο κόστος




Τροποποιεί την άδεια συνδρομητικής τηλεόρασης του ΟΤΕ TV, σύμφωνα με πληροφορίες. Η προσθήκη νέων προγραμμάτων μέσω συμφωνιών με μεγάλα στούντιο, όπως η  Walt Disney και η  Sony Pictures αυξάνουν τις ώρες μετάδοσης του ΟΤE TV και συνεπώς πρέπει να εκδοθεί η τροποποίησης της άδειας που διαθέτει. Η αύξηση αυτή σημαίνει και περισσότερα χρήματα για το ελληνικό δημόσιο.


 Ο ΟΤΕ έχει λάβει την άδεια που πήρε αρχικώς η θυγατρική του «Ελλάς Σατ» (2008) Μετά από έγκριση του ΕΣΡ η άδεια μεταβιβάστηκε στον ΟΤΕ (2010) προβλέποντας 1.392 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος, εφάπαξ οικονομικό αντάλλαγμα  2.552.191 ευρώ για το ελληνικό δημόσιο. Θυμίζουμε πως, τουλάχιστον στην περίπτωση της Multichoice  η σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, η οποία και προηγείται της έκδοσης άδειας, προβλέπει εκτός από την εφάπαξ καταβολή ποσού και ενός ετήσιου τέλους που είναι συνάρτηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Ο ανταγωνισμός των δύο παιχτών της συνδρομητικής τηλεόρασης θα μεταφερθεί και στο πεδίο των προσφορών για την αναζήτηση συνδρομητών. Η  Forthnet ετοιμάζει νέα φθηνότερα πακέτα για να ανταγωνιστεί εκείνα του ΟΤΕ, ο οποίος ως και σήμερα έχει τις χαμηλότερες τιμές. Η δεύτερη μάχη είναι για τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος για την  περίοδο 2013-16. Εκεί νικήτρια βγήκε η εταιρεία Media Gold, πλην όμως ο ΟΤΕ δεν φαίνεται διατεθειμένος τώρα να αγοράσει τα δικαιώματα από διαμεσολαβητή, οπότε ανοίγει  ξανά ο δρόμος για τη nova στην περίπτωση που θέλει να μπει στο παιχνίδι και να συγκεντρώσει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο στο δική της πλατφόρμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: