1.3.13

Ποιος «κατεβάζει τους διακόπτες» στην ενημέρωση;




Nέα αντιπαράθεση Κεδίκογλου- ΕΣΗΕΑ,  Η κυβέρνηση διαμαρτύρεται επειδή  η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί ως τις 5.00 το απόγευμα, καθώς δεν θα υπάρχει κάλυψη της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία, όπως συνέβη και με την έλευση του Φ. Ολάντ στην Ελλάδα. 


Ο Σίμος Κεδίκογλου, δημοσιογράφος και υφυπουργός έκανε λόγο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες σημειώνοντας πως η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα είπε προχθές στη Βουλή ο Πρωθυπουργός περί εθνικής δολιοφθοράς ορισμένων στις προσπάθειες που καταβάλλουν η χώρα και οι Έλληνες πολίτες. Πρόκειται για βαριά κατηγορία, που εκτοξεύεται από τα πλέον αρμόδια κυβερνητικά χείλη, προκαλώντας ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της,σε τέτοιες εποχές.

Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που άνοιξε το δρόμο στη μαύρη οθόνη όταν κατέβασε σε μια νύχτα το Euronews, ύστερα από διαμαρτυρίες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Έτσι όταν ήρθε ο Γάλλος Πρόεδρος στην Ελλάδα, το μοναδικό κανάλι που θα μπορούσε να μεταδώσει την επίσκεψη του, κατά τη διάρκεια της απεργίας, ήταν αυτό που η κυβέρνηση είχε κόψει, Στην ίδια λογική και η σημερινή απαγόρευση της παρουσίας φωτορεπόρτερ στη σημερινή υπογραφή συμφωνίας με την Cosco, παρά τις διαμαρτυρίες του σωματείου των δημοσιογράφων.  Τρίτο, αλλά εξίσου χαρακτηριστικό παράδειγμα, η λειτουργία της ΕΡΤ, η οποία δεν χωράει πλέον από τους διορισμούς ειδικών συμβούλων αποτυχημένων πολιτευτών και άλλων φίλων της ΔΗΜΑΡ και  του ΠΑΣΟΚ. Η ΕΡΤ στέλνει ανταποκριτές στο Μονπελιέ, τη Νέα Υόρκη και τη Αυστραλία με επιπλέον επιδόματα, και δημοσιογράφους στο Παρίσι ή την Ουάσιγκτον, επειδή είναι συμβασιούχοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: