8.2.13

Ζητάει …παράταση η ΕΡΤ από την TEAM




Σε διαβουλεύσεις με την TEAM για την καταβολή των δόσεων του  Champions League βρίσκεται η ΕΡΤ. Η κρατική ραδιοτηλεόραση έχει την υποχρέωση καταβολής 5,4 εκατ. ευρώ στην εταιρεία προκειμένου να συνεχίσει να μεταδίδει το Champions League.Η TEAM φαίνεται πως να εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο λαμβάνοντας υπόψη της, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.  Οι κινήσεις αυτές γίνονται υπό το βάρος της εισαγγελικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της διοίκησης Στεφάνου- Ταγματάρχη, και στην περίπτωση που αυτή η σύμβαση εκτελεστεί κι από το σημερινό συμβούλιο, τότε κινδυνεύει να βρεθεί με τις ίδιες κατηγορίες.


Γι’ αυτό και εξετάζεται το ενδεχόμενο της προσφυγής στη Διεθνή Διαιτησία για να κριθεί η  επίμαχη σύμβαση, την οποία είχαν καταγγείλει ο σημερινός υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου, με την ιδιότητα του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης  και το Mega. Το κανάλι κατέθεσε μια πολύ χαμηλή προσφορά προς την ΤΕΑΜ και στη συνέχεια για να καλύψει τις υποχρεώσεις του, χρειάστηκε αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ και ομολογιακό δάνειο Ύψου 98 εκατ. ευρώ.  H ΕΡΤ από την άλλη θα μπορούσε να καλύψει το κόστος του Champions League, πλην όμως η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει το 25% του ανταποδοτικού τέλους, που αποτελεί σταθερό έσοδα, στο...ΛΑΓΗΕ, δημιουργώντας σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην εταιρεία,

Την ίδια ώρα βέβαια ο ΟΤΕ που είχε κατηγορήσει τη διοίκηση της ΕΡΤ για τη συμφωνία της με την ΤΕΑΜ, λέγοντας πως ήταν υπερβολικό το τίμημα, δύο χρόνια αργότερα φέρεται να έδωσε ένα σημαντικό πόσο για  να πάρει τα δικαιώματα της Premier League από τη nova.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: