12.2.13

Το κατέβασμα του Euronews στο ΕΣΡ




Σε ακρόαση καλείται σήμερα η ΕΡΤ για τη διακοπή αναμετάδοσης του σήματος  του Euronews στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά από την ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, κόπηκε το σήμα τηλεοπτικού σταθμού με αυτό τον τρόπο, χωρίς να υπάρξει ούτε μια σοβαρή πολιτική αντίδραση, για τον περιορισμό της πολυφωνίας.


Η τρικομματική κυβέρνηση πίεσε τη διοίκηση της ΕΡΤ, να σταματήσει την αναμετάδοση του πλέον ενημερωτικού καναλιού της Ευρώπης, ύστερα από αίτημα των ιδιοκτητών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Παράλληλα, δεν επέτρεψε ποτέ τη μετάδοση του προγράμματος στην ελληνική γλώσσα. Η υπόθεση αναμένεται πως θα τεθεί προς συζήτηση στον Έλληνα πρωθυπουργό, από το Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Όλαντ στην επίσκεψη του στην Αθήνα στις 18 Φεβρουαρίου.

Στο ΕΣΡ προσέφυγε η Euronews SA, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διακόψει τη γαλλική και την αγγλική έκδοση, για να μην προβάλει ποτέ την ελληνική ενώ είχαν προηγηθεί οι ...τέσσερις ερωτήσεις του βουλευτή Γιάννη Μιχελάκη, πρώην στελέχους των Mega και ΑΝΤ1 και η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς. Θυμίζουμε πως υπήρξε μια συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο  στην  οποία είχαν προχωρήσει η ελληνική και κυπριακή κυβέρνηση στις αρχές  2012 με τη διοίκηση του ευρωπαϊκού δικτύου. Βάσει αυτής το Euronews αναμεταδίδει σε όλη την Ευρώπη το πρόγραμμα του στην ελληνική γλώσσα χωρίς επιπλέον κόστος για την ελληνική πλευρά. Στην Κύπρο, το  ΡΙΚ έχει τηρήσει την υποχρέωση του και αναμεταδίδει το ελληνικό πρόγραμμα του Euronews . Η ΕΡΤ έκοψε και το ελληνικό, και το γαλλικό και το αγγλικό πρόγραμμα του Euronews. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: