20.2.13

Ο "γάμος" και τα "διαζύγια" του παρελθόντος





Θα είναι η συμφωνία της χρονιάς, ή οι διαπραγματεύσεις  θα αποτύχουν; Οι συζητήσεις  μεταξύ του Σταύρου Ψυχάρη και του Φώτη Μπόμπολα για το ενδεχόμενο εξαγοράς, ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο και πλέον έχουν άλλη δυναμική, καθώς οι επισκέψεις του μετόχου του ΔΟΛ, στον Πήγασο πυκνώνουν τις τελευταίες μέρες. 


Για να υπάρξει όμως αποτέλεσμα θα πρέπει να συμφωνήσουν και όλα τα μέλη της  οικογένειας του Γιώργου  Μπόμπολα, η οποία έχει δραστηριότητες και στα ΜΜΕ και στις κατασκευές. Την τελευταία φορά στις προχωρημένες επαφές που είχαν γίνει με τη Γιάννα Αγγελοπούλου, η ανακοίνωση της πώλησης του Πηγάσου είχαν ανακοινωθεί- και μέσω του Mega- πλην όμως η συμφωνία αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ομοίως,   ο ΔΟΛ την εποχή που ζούσε ο  Χρήστος Λαμπράκης, είχε ανακοινώσει συνεργασία με τη Γερμανική WAZ και αργότερα είχε επαφές με τον Ισπανικό όμιλο Priza (El Pais) και πάλι όμως χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα. Με τον εφοπλιστή  Βίκτορα Ρέστη,  μπορεί να προχώρησε η συνεργασία, με τον  εφοπλιστή να φτάνει στο σημείο να κατέχει το 20% του ΔΟΛ, όμως δεν υπήρξε  συμφωνία στην πορεία της εταιρείας και επήλθε το «διαζύγιο».

Αυτή τη φορά όμως οι επαφές και οι συζητήσεις που γίνονται  στον Πήγασο, με πρωτοβουλία του Σ. Ψυχάρη, πραγματοποιούνται κάτω από τη μεγάλη οικονομική πίεση που ασκείται στην Ελλάδα και με δεδομένο τον υψηλό δανεισμό που έχουν οι δύο εκδοτικές εταιρείες. Αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών,  θα δημιουργηθεί ένας νέος όμιλος με (λιγότερες) εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και την πλειοψηφία των μετοχών του Mega. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: