2.2.13

Τα "μικτά" δελτία της ΕΡΤ


Short stories02.02.2013

**Σοβαρό προβάδισμα στο πενθήμερο εξακολουθεί να έχει το δελτίο ειδήσεων του Mega με 25,1%, και τον Ιανουάριο του 2013 . Ο Alpha  είναι πλέον δεύτερος με 19%, ενώ το δελτίο του ΑΝΤ1 είναι πλέον τρίτο με 18,1%. Στο 12,2% το Star με 6,1% ο Σκάι και στο 5,6% υποχώρησε η ΝΕΤ. Στο σύνολο της εβδομάδας το Mega  έχει την πρώτη θέση με 24,1%, όμως το δελτίο ειδήσεων του  Alpha έχει ανέβει στο 21,7%. Ο ΑΝΤ1 είναι τρίτος με 18,3% και ακολουθεί το δελτίο του Star,  με 12,6%. Στο 6,2% ο Σκάι, αφήνει πίσω του τη ΝΕΤ με 6,1%.



**Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στα κρατικά και  τα δημοτικά ΜΜΕ προχωράει η ΕΣΗΕΑ , «απαντώντας» στην κοινή υπουργική απόφαση που προωθεί ο δημοσιογράφος και πρώην  παρουσιαστής ψυχαγωγικών εκπομπών Σιμος Κεδίκογλου και η τρικομματική κυβέρνηση.

**Ειδικά στην ΕΡΤ η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην ανανέωση των συμβάσεων παρουσιαστών και δημοσιογράφων προτείνοντας επί τις ουσίας την επιστροφή των μικτών παραγωγών , ακόμη και για τα δελτία ειδήσεων, με αμοιβή που θα καταβάλλεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, χωρίς ασφάλιση!


**Συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις στο Σκάι, ύστερα από απόφαση της κοινής γενικής συνέλευσης των εργαζομένων δημοσιογράφων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, με τη συμπαράσταση της ΕΣΗΕΑ. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις νέες απολύσεις και τη νέα μείωση των αποδοχών τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: