6.2.13

Ακόμη ...ελέγχουν τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ




«Χωρίς απάντηση» παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, διατηρούν, προσωρινά το δικαίωμα εκπομπής Alter , Ξένιος και Flash. Το ΕΣΡ χθες αποφάσισε να περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα του Alter για την παράταση της υπαγωγής στο άρθρο 99, ώστε να κρίνει αν έχει ή όχι το δικαίωμα να εκπέμπει. Στην περίπτωση του Ξένιου, οι υπεύθυνοι του δημοτικού σταθμού Άνω Λιοσίων ζήτησαν και έλαβαν παράταση 2 μηνών για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της εταιρείας. Οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται, υπό την πίεση που ασκεί το γεγονός πως η θητεία της Αρχής έχει λήξει για τα περισσότερα από τα μέλη του και στις 17 Φεβρουαρίου τελειώνει μία ακόμη παράταση.


Στο ζήτημα της λειτουργίας του  Flash, το ΕΣΡ έδωσε προθεσμία 15 ημερών στο νομικό εκπρόσωπο του σταθμού να παρουσιάσει τις θέσεις τους, επί των καταγγελιών της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ πως οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι στο σταθμό και η διοίκηση δεν εμφανίζεται.

Αντιθέτως το ζήτημα της πολιτικής πολυφωνίας, αλλά και της διασποράς ψευδών ειδήσεων παραμένει σε εκκρεμότητα. Το ΕΣΡ δεν έχει ακόμη αποφανθεί σε δύο πολύ σοβαρές καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. Για τη μή μετάδοση της ανακοίνωσής του από το MEGA, η οποία αναφερόταν στο ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ που έλαβε και η δεύτερη για τη διάθεση από την κυβέρνηση και την αναμετάδοση από την ιδιωτική και την κρατική τηλεόραση το βίντεο με τις παραποιημένες δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Διαμαντόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: