5.2.13

«Μέρα κρίσης» για Alter και Ξένιο




 Στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ βρίσκονται σήμερα Alter και Ξένιος. Στο προθάλαμο παραμένουν ο 902 TV και ο Flash. Με μια λεπτομέρεια, όμως. Η θητεία του ΕΣΡ έληξε ήδη αρκετές φορές ορισμένα μέλη έχουν συμπληρώσει 10 ½ χρόνια στην Αρχή και η νέα παράταση που ήλθε με διάταξη νόμου λήγει στις 17 Φεβρουαρίου 2013. Με ποια πολιτική νομιμοποίηση μπορεί να ληφθεί μια απόφαση που θα ανακαλεί το δικαίωμα εκπομπής;


Τόσο το Alter όσο και ο Ξένιος καλούνται σήμερα στο ΕΣΡ «για παροχή εξηγήσεων περί της βιωσιμότητας” των δύο ΜΜΕ. Το  Alter εδώ και ένα 1 ½ χρόνο δεν εκπέμπει, έχοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους, και η υπόθεση της υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα εκκρεμεί στα δικαστήρια.  Η εισήγηση που έχει κατατεθεί στο ΕΣΡ, αναφέρουν οι πληροφορίες, μπορεί να διαβαστεί και από τις δύο πλευρές. Το ΕΣΡ έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει το δικαίωμα εκπομπής, μπορεί και να δώσει παράταση. Στην περίπτωση του ραδιοφωνικού σταθμού Ξένιου, η πρόταση για ανάκληση της άδειας είναι πιο πιθανή υπάρχει όμως το ερώτημα, αν στη συνέχεια το ΕΣΡ, πρέπει να επαναπροκηρύξει την άδεια ή πρέπει να τη χορηγήσει στο Ράδιο Χριστιανισμός των Ευαγγελιστών, το οποίο έχει θετική απόφαση από το ΣτΕ περί της εκπομπής του.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις του 902 TV και του  Flash. Στην πρώτη περίπτωση η απόφαση του ΚΚΕ, περί επαναλειτουργίας του σταθμού, έσωσε το «περιουσιακό του» στοιχείο» όμως το ΕΣΡ θα αποφανθεί επί του προγράμματός του. Στην περίπτωση του Flash,  είναι προγραμματισμένη η ακρόαση των δικηγόρων του σταθμού, επί των καταγγελιών της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ για τους απλήρωτους εργαζόμενους, υπό το βάρος της ρύθμισης περί μετατροπή του σε συνεταιριστικό, αν η επιχείρηση έχει  απλήρωτο το προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: