24.1.13

Στο YouTube για την αλήθεια




Τι μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων; Το ερώτημα επανέρχεται, υπό το καθεστώς της σκληρής επιτήρησης της Τρόικα, και απευθύνεται σε πολίτες και τηλεοπτικά δίκτυα.  Το ΕΣΡ προχωράει σε έρευνα μετά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετάδοση μονταρισμένου βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή του, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, όπου εμφανιζόταν να “παροτρύνει”  το τρομοκρατικό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο “Mall» στο Μαρούσι.


Το βίντεο διοχετεύτηκε από την κυβέρνηση, και μεταδόθηκε χωρίς άλλο έλεγχο από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, φιλοξενώντας τη δήλωση καταγγελίας του ΣΥΡΙΖΑ και την ανταπάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.  Από την ανάρτηση στο You Tube  του πλήρους αποσπάσματος των δηλώσεων του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ προέκυπτε ευκρινώς το συμπέρασμα πως τασσόταν εναντίον της ένοπλης βίας. Και μόνο το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε το  Internet  για να αποκαλυφθεί η διαφορά δείχνει το βαθμό ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και την εξάρτηση τους από την κυβέρνηση. Καθεστώς που επιτείνεται από την πολιτική επιλογή να μην προκηρύσσονται οι ληγμένες άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, με σαφείς επιπτώσεις στον περιορισμό της πολυφωνίας.  Σε αντίθεση βέβαια με τις ρατσιστικές απόψεις οι οποίες εξακολουθούν να αναμεταδίδονται κατά παράβαση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, με το ΕΣΡ να έχει ρόλο «παρατηρητή».

Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια είναι μεγάλη καθώς εξακολουθεί να συμμετέχει με τα στελέχη του σε ένα καθεστώς «τηλεοπτικής ανομίας»...διεκδικώντας το «πάνω παράθυρο» χωρίς να θέτει το ζήτημα  της λειτουργίας και δίχως να διεκδικεί στη Βουλή την αλλαγή των μελών της  Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: