10.1.13

Εξώδικο nova στην ΕΠΟ για τα δικαιώματα του κυπέλλου Ελλάδος




Φωτιά στα τηλεοπτικά δικαιώματα  του κυπέλλου Ελλάδας.  Η  ΕΠΟ χωρίς καμία ειδοποίηση, προχώρησε στο άνοιγμα των προσφορών, μην επιτρέποντας στη νόμιμη εκπρόσωπο της Nova να είναι παρούσα. Η nova απάντησε αποστέλλοντας  εξώδικο προς την ΕΠΟ,  καταγγέλλοντας τη διαδικασία ως» διαβλητή» και ζητά επαναδιαπραγμάτευση αφού πρώτα λάβει τις απαραίτητες διευκρινίσεις!


Στη μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα κατέβηκαν δύο φορείς. Η  Forthnet ως εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, και η Sportfive η οποία είναι εταιρεία εκπροσώπησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Από τη διαγωνιστική διαδικασία την οποία προκήρυξε ο ΟΤΕ στις 10 Δεκεμβρίου  απουσίασε ο ΟΤΕ TV . Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος για τις αγωνιστικές περιόδους 2013-2014, 2014-2015 και 2015-2016 και ως ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών από τους ενδιαφερομένους υποψηφίους ορίστηκε η 7 Ιανουαρίου 2013. Η Nova απέστειλε και επίσημα επιστολή αλλά και με συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις σημείωνε ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις και ασάφειες στον διαγωνισμό και ζητούσε εξηγήσεις, χωρίς να λάβει απάντηση από την ΕΠΟ. Αυτό είναι και το «σημείο-κλείδι». Οι  ελλείψεις και ασάφειες που επηρέαζαν, όπως εξηγούσε η επιστολή, τόσο το αν η Nova θα συμμετείχε στον διαγωνισμό όσο και το ύψος της προσφοράς της  Ο διοικητικός μηχανισμός της ΕΠΟ δεν απάντησε ποτέ.

Στις 7 Ιανουαρίου η Nova προκειμένου να μη χάσει την προθεσμία, κατέθεσε προσφορά, χωρίς να έχει τις διευκρινίσεις τις οποίες ζήταγε, οι οποίες μπορεί να οδηγούσαν σε μία ακόμη προσφορά με καλύτερους όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: