5.1.13

Σύγκρουση Mega-ΣΥΡΙΖΑ




Το σκληρό παιχνίδι κυβέρνησης αντιπολίτευσης και ΜΜΕ συνεχίζεται.  Η ανακοίνωση για το κοινό ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ προς τον Τηλέτυπο, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά στο Γιάννη Πρετεντέρη, θέτοντας ζήτημα ύπαρξης μέτοχου του Mega στη λιστα Λαγκάρντ, και θέμα ισότιμης αντιμετώπισης των υπολοίπων ελληνικών επιχειρήσεων από τις τράπεζες. Το Mega από την πλευρά του δεν αντέδρασε.


Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται αμέσως μια μερά μετά την ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ, η οποία ασκούσε κριτική στο ΕΣΡ για τη στάση του στο καθεστώς λειτουργίας του 902 TV, αλλά και τις φημολογούμενες συζητήσεις για τη μεταβίβαση του. Με άλλα λόγια, το ζήτημα του ελέγχου της κοινής γνώμης, μέσα από μια κλειστή τηλεοπτική αγορά, σε ακραίες συνθήκες έρχεται ξανά στο επίκεντρο. Και η υποστήριξη των πολιτικών του Μνημονίου από συγκεκριμένα ΜΜΕ, έχει ως αντάλλαγμα την εξασφάλιση τραπεζικών δανείων, υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωσή του. “Την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη” αναρωτιόταν ο ΣΥΡΙΖΑ,
Στην περίπτωση του Mega, όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν εισρέουν στα ταμεία του 98 εκατ. ευρώ, αλλά μόλις 8-8,5 εκατ. ευρώ, Τα υπόλοιπα κατευθύνεται στην αναδιάρθρωση των υφιστάμενων δανείων του. Ο δανεισμός του Mega με τον οποίο χρηματοδοτούσε την παραγωγή των τηλεοπτικών σειρών, ανέρχεται σε 119 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2012, εκ των οποίων, τα 86 σε βραχυπρόθεσμες και τα 33 εκατ. ευρώ σε μακροπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: