17.1.13

Ανεβάζει η Forthnet την προσφορά της για το Κύπελλο Ελλάδας



 Περιπλέκεται και άλλο η υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος. Η Forthnet, η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό μαζί με τη Sportfive, σε εξώδικο που έστειλε στην ΕΠΟ, ενόψει της αυριανής συζήτησης και κατακύρωσης του διαγωνισμού, ανεβάζει την προσφορά της κατά 10%!

“Επειδή τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα κάνουν λόγο για διαφορά μεταξύ των δύο προσφορών της τάξης του 1,4%” αναφέρει στο εξώδικο που δημοσιοποίησε η  Forthnet δηλώνει πως είναι διατεθειμένη να αυξήσει την  προσφορά της κατά 10%. Κι αυτή η δημόσια ανακοίνωση γίνεται πλέον καθώς, όπως υποστηρίζει η  Forthnet, η η ΕΠΟ αδικαιολόγητα αρνήθηκε να παράσχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις ή την παράταση της προθεσμίας του διαγωνισμού. Η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης καλεί την ΕΠΟ να λάβει υπόψη της τη νέα προσφορά  και  να απόσχει “από την τελική κατακύρωση του διαγωνισμού στην επικείμενη συνεδρίαση” του ΔΣ, “διεξάγοντας δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων».

Η Forthnet επικαλείται τη διεθνή εμπειρία και επιμένει στο εξώδικο της να διεκδικεί τις αναγκαίες εξηγήσεις, “που θα επέτρεπαν τη διαμόρφωση μιας επωφελέστερης, πιθανώς, για τα συμφέροντά της, πρότασης” από την πλευρά  της   σημειώνοντας  πως “είθισται σε ανάλογου περιεχομένου διαδικασίες (και σε διεθνές επίπεδο) το θέμα αυτό να αποτελεί αντικείμενο του επόμενου σταδίου της μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, διαγωνιστικής διαδικασίας και πάντα με την προϋπόθεση της τήρησης κανόνων διαφάνειας”

Ποιες όμως ήταν αυτές οι περίφημες διευκρινίσεις που η Forthnet υποστηρίζει πως δεν έδωσε ο ΕΠΟ. Στο εξώδικο αναφέρεται πως στην πρόσκληση ενδιαφέροντος «δεν ορίζονταν συγκεκριμένες προδιαγραφές τηλεοπτικής μετάδοσης” αλλά και  “ειδικότεροι όροι διαδικασίας ορισμού του προγράμματος των μεταδιδόμενων αγώνων”, κ.α. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έχει κάθε δίκιο η forthnet να αποζητά σψστή διαδικασία γιατί έχει αποδείξει τόσα χρόνια που ρίχνει λεφτά στη super league ότι μπορεί να στυρίξει το ελληνικό ποδόσφαιρο και στο κύπελλο.

Ανώνυμος είπε...

ρε δώστε τα δικαιώματα στη forthnet που ξέρει πως να κάνει παραγωγές.