12.1.13

“Ανακοινώστε τις πρόσφορες για το Κύπελλο Ελλάδος”




Σε μείζον θέμα εξελίσσεται η υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος. Η διαχείριση της υπόθεσης από την ΕΠΟ και προκαλεί τη σκληρή αντίδραση της  Forthnet η οποία μιλάει ανοιχτά για τη βλάβη που έχει υποστεί .  Καλεί μάλιστα την  ΕΠΟ να ανακοινώσει “ποιο ήταν  τελικό ποσό της προσφοράς”, ή “έστω ποια ήταν η διαφορά ανάμεσα στις δύο προσφορές” της Forthnet και της Sportfive". 


Στο επίκεντρο η επιλογή της ΕΠΟ να μην παράσχει τις διευκρινίσεις που  επιζητούσε η Forthnet. Στη Forthnet φοβούνται πως υπάρξει ξανά η επανάληψη του φαινομένου, της κατάληξης των δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος στον ΟΤΕ TV, ο οποίος και δεν κατέβηκε στο διαγωνισμό και αυτή τη φορά .


Η  Forthnet θεωρεί πως η “άρνηση από την πλευρά της ΕΠΟ οποιασδήποτε παροχής διασαφητικών πληροφοριών και επεξηγήσεων επί των όρων της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος, άρνηση που συνεπάγεται βλάβη” τόσο για τη Forthnet  όσο και τα μέλη τα οποία εκπροσωπεί”.
Στη μέση μπαίνουν και τα δικαιώματα της Premier League. Η ΕΠΟ δηλώνει πως δεν θα μπορούσε να δώσει παράταση ενός μήνα που ζητούσε η  Forthnet  καθώς πιθανή καθυστέρηση στην έκβαση του διαγωνισμού θα προκαλούσε μείωση της αξίας των δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος. Η Forthnet θεωρεί πως η ΕΠΟ «προσχηματικά επιχειρεί να συνδέσει τις δύο διαδικασίες”, αφού ο αρχικός προγραμματισμός για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Premier League  επρόκειτο να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2012”  και  ενώ παράλληλα η ΕΠΟ  πως θα μπορούσε η ΕΠΟ να δώσει παράταση μικρότερη του μηνα να παράσχει τις διευκρινίσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: