31.1.13

Στην Πορτογαλία επιλέγουν το μοντέλο της ΕΡΤ


Short stories31.01.2013

Το ελληνικό μοντέλο χρηματοδότησης της ΕΡΤ επιλέγει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας για να διασώσει την κρατική της ραδιοτηλεόρασης.  Στην Πορτογαλία, η κυβέρνηση με τη συνδρομή της  EBU προχωράει στην  υιοθέτηση της χρηματοδότησης, μεσα από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και τη διαφήμιση, με την παράλληλη  απομάκρυνση περισσότερων από 600 εργαζόμενων από τους 2.069  της ραδιοτηλεόρασης. Με τον τρόπο αυτό σταματάει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της πορτογαλικής ραδιοτηλεόρασης.


**Λήξη της “σφαγής” για τα δικαιώματα της Premier League σήμερα. Οι δύο παίχτες Nova και ΟΤΕ TV  δίνουν το μεγάλο αγώνα στο δεύτερο και τελικό γύρο και τίποτα δεν προδικάζεται.



**Εκδικάζεται αύριο στο Συμβούλιο της Επικρατείαςη αίτηση ακύρωσης του ΕΔΟΕΑΠ, με την οποία ο Οργανισμός, ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου στρέφεται κατά των Πράξεων του Υπουργικού Συμβουλίου με τις οποίες υλοποιήθηκε το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

**Σήμερα λήγει και η προθεσμία για την υποβολή  στο ΕΣΡ των μετοχολογίων από τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, επί των αλλαγών που έγιναν κατά το 2012. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: