19.1.13

Στη δικαιοσύνη για το Κύπελλο Ελλάδος




Με …mail και όχι με επίσημη ανακοίνωση η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως παραχώρησε τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Ελλάδος για την 3ετία 2013-16 στην εταιρεία Media Bold. Η απόφαση αυτή που ελήφθη κατά πλειοψηφία ανοίγει ένα νέο “μέτωπο” στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη nova  να ετοιμάζεται για δικαστική αναμέτρηση.


Παράλληλα το ερώτημα παραμένει για τον ΟΤΕ πως ειδικά σε τέτοιες εποχές επέλεξε να ακολουθήσει το «παλαιό μοντέλο της ΕΡΤ»  και να μην κατέβει στο διαγωνισμό επιλέγοντας προφανώς μια συμφωνία με τη Media Bold, η οποία κατέθεσε προσφορά. Το  ΔΣ της ΕΠΟ αποφάσισε κατά πλειοψηφία με τους προερχόμενους από τη Super League (Βρύζας, Κομπότης, Πουλινάκης) να καταθέτουν τη διαφωνία τους.  Εδώ σημειώνουμε πως τελικά δεν κατέβηκε στη διαγωνιστική διαδικασία η SportFive.


Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη διαδικασία είναι,  κατά τη nova, πολλά : Η επιμονή της ΕΠΟ να μην απαντά στις διευκρινίσεις που ζητούσε η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης. Η επιλογή να μην παρίσταται εκπρόσωπος της στο άνοιγμα των φακέλων των προσφορών. Κα ακόμη, η απόρριψη της πρότασης,  δια εξώδικου- και εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας- για αυξημένη πρόταση κατά 10% σε σχέση με εκείνη της ανταγωνίστριας εταιρείας.

  Ο ΟΤΕ ως εταιρεία που αναπτύσσει δραστηριότητες συνδρομητικής τηλεόρασης, δεν κατέθεσε προσφορά όπως άλλωστε συνέβη και με τον προηγούμενο διαγωνισμό, όπου τελικά βρέθηκε να κερδίζει τα δικαιώματα.  Στο παρελθόν θυμίζουμε το «μοντέλο» αυτό είχε επιλέξει  η ΕΡΤ,  η οποία δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό, παίρνοντας τα δικαιώματα από την εταιρεία Stadium, η οποία και είχε καταθέσει προσφορά. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

o OTE όλο τέτοιες πρακτικές ακολουθεί για να μειώνει τους κινδύνους και τα κόστη και ούτε ένα αγώνα της προκοπής δεν έχει δείξει από την Ελλαδα. ολο διακοπές είναι!