9.1.13

Προς ανάκληση της άδειας του 902 TV




Ραδιοτηλεοπτικό θρίλερ με τις συχνότητες. Προς τη ανάκληση της άδειας που 902 Αριστερά στα FM κινείται το ΕΣΡ,  σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης. Αν και δεν έχει ακόμη συνεδριάσει το συμβούλιο για το επίμαχο ζήτημα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ασκούνται πιέσεις για να προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας η οποία εκδόθηκε το 1993 και αφορά την ανάπτυξη πανελλαδικού σταθμού, με το επιχείρημα πως έχει διακόψει τη μετάδοση προγράμματος.


Από τον περασμένο Σεπτέμβριο η τηλεόραση του 902 σταμάτησε να εκπέμπει πρόγραμμα και προχώρησε σε σχετική δήλωση προς το ΕΣΡ. Η φημολογία περί επαφών για την αγοραπωλησία της τηλεοπτικής εταιρείας που ελέγχει τον 902, προκάλεσε τη σχεδόν ταυτόχρονη αντίδραση της Ένωσης Ιδιωτικών Σταθμών Τηλεοπτικής Εμβέλειας και στη συνέχεια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θέτοντας ερώτημα προς το ΕΣΡ για τον 902 TV , το  Alter και τον Ξένιο.  Το ΕΣΡ απάντησε πως έχει δημιουργήσει 3 διαφορετικούς φακέλους και αξιολογεί τις περιπτώσεις, με τη συνδρομή του ειδικού επιστήμονα του ΕΣΡ, Αλέξανδρου Οικονόμου. Στη συνέχεια το ΕΣΡ θα αξιολογήσει τη σχετική εισήγηση και θα λάβει τις αποφάσεις.

Έτσι στην περίπτωση του 902 TV διαφάνεται η τάση περί ανάκλησης της άδειας, χωρίς ωστόσο να έχει τοποθετηθεί η ολομέλεια. Στην περίπτωση του Alter όσο η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια, μέσω της αίτησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα το ΕΣΡ δηλώνει πως δεν μπορεί να παρέμβει, επικαλούμενο  δια του προέδρου του, Ι. Λασκαρίδη τις θέσεις εργασίας που έχουν ήδη χαθεί . 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο σταθμός εκπέμπει και πάλι, σε μια προσπάθεια να σωθεί η συχνότητα και ίσως να πωληθεί ως σταθμός...