10.1.13

Στους εργαζόμενους οι χρεοκοπημένοι σταθμοί


Short stories10.01.2013

Υπό τον έλεγχο των εργαζομένων «περνάει» η άδεια λειτουργίας των  ραδιοφωνικών σταθμών. Ο  υπουργός Α. Μανιτάκης έκανε δεκτή την τροπολογία του Α. Κακλαμάνη, με τη σύμφωνη γνώμη και του Π. Λαφαζάνη, με την οποία στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες καθυστερούν τη μισθοδοσία επί 6 μήνο, η άδεια ανακαλείται και στη συνέχεια με απόφαση του ΕΣΡ, αλλά και του υπουργού ΜΜΕ, μεταβιβάζεται στους εργαζομένους, αρκεί το 1/3 να είναι δημοσιογράφοι.


Η τροπολογία αυτή ανοίγει νέο δρόμο καταρχήν για το  Flash, όπου οι εργαζόμενοι επί μακρόν παραμένουν απλήρωτοι από την ιδιοκτησία, αλλά και για τον δημοτικό σταθμό Ξένιο FM.

**Κατά παράβαση, κάθε έννοιας δεοντολογίας ο Δημήτρης Καμπουράκης χθες, από την  πρωινή εκπομπή του Mega εξύβρισε τους καταληψίες στη Βίλα Αμαλίας. Το μικρόφωνο της εκπομπή δεν έχει κλείσει και ο δημοσιογράφος, καταφέρθηκε άσχημα εναντίον των νεαρών. Το Mega δεν σχολίασε το γεγονός. 

** Σήμερα κυκλοφορεί ξανά η «Ελευθεροτυπία», σύμφωνα με ανακοίνωση της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Η εκδοτική εταιρεία υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία «Τρίτη Όψη», η οποία με δικά της έξοδα αναλαμβάνει την έκδοση και θα αποδίδει το 90% των καθαρών κερδών στη Χ. Κ. Τεγόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: