28.12.12

“Βουτιά” στο παρελθόν για την ΕΡΤ




 Καταγγελίες περί λογοκρισίας. Εκπομπές στον «πάγο». Απομακρύνσεις  των γενικών διευθυντών και αντικαταστάσεις από πρώην νομάρχες. Απώλειες του 25% του ανταποδοτικού τέλους. Μέσα σε 6 μήνες , από τότε που ανέλαβε η τρικομματική κυβέρνηση, η κατάσταση στην ΕΡΤ άλλαξε.  


Τον περασμένο Αύγουστο  ο υφυπουργός  Σίμος Κεδίκογλου, δεν  έλαβε την απόφαση  την απόφαση για την ενίσχυση του ελληνικού προγράμματος στην ΕΡΤ, όπως θα ανέμεναν πολλοί.  Αντιθέτως από κοινού με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Α. Παπαγεωργίου  αποφάσισαν να μεταφέρουν  το 25% του ανταποδοτικού τέλους  από την  ΕΡΤ, στο ΛΑΓΗΕ, μια εταιρεία του κράτους που ασχολείται με την ενέργεια. Το αποτελέσματα ήταν η μείωση των εσόδων  από το ανταποδοτικό τέλος από 296 εκατ. ευρώ που προυπολόγιζε η  προηγούμενη διοίκηση του στα 222 εκατ. ευρώ στη χρονιά που κλείνει. Η δεύτερη επίμαχη απόφαση είναι αυτή  της παραχώρησης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του τμήματος των εγκαταστάσεων της  ΕΤ1 στην Κατεχάκη στην οποία βρίσκονται στούντιο και υλικοτεχνική υποδομή  της ΕΡΤ. Με την απόφαση που έχουν ήδη υπογράψει, οι υπουργοί της κυβέρνησης, διαφωνεί τόσο η διοίκηση της ΕΡΤ, όσο και η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ακολουθούν οι προσλήψεις, παρά την απαγόρευση των Tρoικανών. Η  ΕΡΤ, σε εποχή λιτότητας προέβη στην πρόσληψη τουλάχιστον 30 εργαζομένων (αποτυχημένοι βουλευτές, κόρη πρώην υπουργού, πρώην νομάρχης της ΝΔ) με μέσο όρο αποδοχών τα 3.000 ευρώ!  Ταυτόχρονα, εκτός από το καθεστώς των ειδικών συμβούλων που εισπράττουν χρήματα για να συμβουλεύουν, επανέφερε το καθεστώς των γενικά κοστοβόρων μικτών  παραγωγών ακόμη και ενημερωτικές εκπομπές, οι οποίες αγγίζουν ως και το 1 εκατ. ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: