27.11.12

Στα περίπτερα και η “Ελευθεροτυπία”




Επιστρέφει ως τα Χριστούγεννα η  “Ελευθεροτυπία”.  Η Μανια  Τεγοπούλου θα επιχειρήσει να διεκδικήσει το χαμένο έδαφος, μετά τους τραγικούς της χειρισμούς που συνέβαλαν αποφασιστικά στο κρίσιμο της “Ελευθεροτυπίας” πριν από ένα χρόνο.  Στόχος η επάνοδος στα περίπτερα με το καθημερινό και το “Κυριακάτικο φύλλο, το οποίο θα συνοδεύεται και από “Έψιλον” και μια ισχυρή ηλεκτρονική παρουσία, μέσα από το site, www.enet.gr  .


Η μάχη γίνεται και για τον τίτλο και για το αναγνωστικό κοινό, το οποίο “πολιορκούν” η  Εφημερίδα των Συντακτών” από τους πρώην εργαζομένους της “Ελευθεροτυπίας” και τις “6 Μέρες “ του Αντώνη Δελλατόλα.  Αύριο είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της  Alpha Bank  η οποία είχε δανειοδοτήσει τη Χ. Κ. Τεγόπουλος ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση των σημάτων της εταιρείας και συγκεκριμένα του τίτλου «Ελευθεροτυπία» μέχρι του ποσού των 3.900.000 ευρώ και του τίτλου «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» μέχρι του ποσού των 2.100.000 ευρώ.
Το σχέδιο επανόδου της εκδότριας προβλέπει την υπενοικίαση του τίτλου της εφημερίδας, σε μια άλλη εταιρεία η οποία και θα αναλάβει την έκδοση των δύο φύλλων. Στη νέα προς έκδοση “Ελευθεροτυπία” και στο site που θα παρέχει ενημερωτικό περιεχόμενο να εργάζονται περίπου 110 δημοσιογράφοι με αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ οι οποίοι θα διατηρήσουν τα δικαιώματά τους, έναντι των απαιτήσεων τους από τη Χ. Κ. Τεγόπουλος. Στόχος είναι η άντληση εσόδων από το αναγνωστικό κοινό, προωθώντας νέο κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, βάσει του οποίου οι δημοσιογράφοι θα δεσμεύονται πως δεν θα έχουν εμπλοκή με το δημόσιο τομέα, τις εταιρείες και τις τράπεζες, και την ιδιοκτησία να δηλώνει πως θα διαφυλάξει την ανεξαρτησία τους, χωρίς παρεμβάσεις στα ρεπορτάζ και τα κείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: