10.11.12

Χάος και μάχη επιβίωσης





Μια κατάρρευση και μια μάχη τριών για μια θέση στον ήλιο. Ενώ η χώρα, μας λένε, πως βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού τα media προσπαθούν να επιβιώσουν σε συνθήκες πρωτόγνωρης πίεσης, εξαιτίας της τραπεζικής ασφυξίας και της ραγδαίας μείωση της εμπιστοσύνης των Μέσων. Σε ένα ρευστό πολιτικό τοπίο, με ορατή τη φθορά της τρικομματικής κυβέρνησης, νέοι και παλιού παίχτες σπεύδουν να λάβουν θέση. 


Την ίδια ώρα η Μανία Τεγοπούλου δηλώνει πως θα επανακυκλοφορήσει την «Ελευθεροτυπία» και την Κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία» έχοντας να αντιμετωπίσει τις τράπεζες ,και ειδικά την αίτηση πτώχευσης της Alpha Bank  αλλά και την «Εφημερίδα των συντακτών» και τις «6 Μέρες» του Αντώνη Δελλατόλα. Μέχρι πρότινος υπήρχε ένα κοινό που ήθελε να διαβάσει εφημερίδα, αναζητώντας την αριστερή ανάγνωση στα γεγονότα, και αγόραζε «Αυγή», «HOT DOC”, UNFOLLOW» και «Επίκαιρα»

 Ο  Αντώνης Δελλατόλας εκδότης του «Ποντικιού», το οποίο ενισχύθηκε  επιχειρεί να προσεγγίσει με νέο τρόπο το κεντροαριστερό κοινό, με ένα νέο ποιο σύγχρονο τρόπο δίνοντας έμφαση στο σχεδιασμό και στη φωτογραφική απεικόνιση των γεγονότων. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» ως συνεταιρική εφημερίδα πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας» έχει ήδη μια βδομάδα ζωής, πουλώντας την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της 26.010 φύλλα σε όλη τη χώρα.

Η μάχη επιβίωσης που θα δούμε τον επόμενο βήμα στα αριστερά media, είναι για τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας», για το κοινό της εφημερίδας, για τον κόσμο που δεν αντέχει το Μνημόνιο, αλλά και για την κυβερνητική προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: