25.10.12

Υπό “κατασκευή” ο νέος τηλεοπτικός χάρτης




Ο  οριστικός χάρτης για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση είναι γεγονός. Ποιοι όμως έχουν άδεια να εκπέμπουν. Και πως αλλάζει ο χάρτης της ισχύος των συμφερόντων μέσα στην ύφεση, σε μια χώρα όπου τα κανάλια εξακολουθούν να εκπέμπουν χωρίς άδειες και στην αναλογική και στην ψηφιακή τηλεόραση.



Στην αγορά υπάρχουν δύο νέοι παίχτες που έρχονται από το παρελθόν. Η Digea ως εταιρεία που συγκροτήθηκε από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας και η ΕΡΤ. Και οι δύο εταιρείες λειτουργούν ως πάροχοι περιεχομένου Δικαίωμα  ψηφιακής εκπομπής, μέσω  Digea έχουν,  οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας, Mega, ANT1, Star, Alpha, Σκάι και Μακεδονία TV. Έχουν διακόψει τη λειτουργίας τους , το  Alter και ο 902 TV . Η  ΕΡΤ από τη μεριά της μεταδίδει  ψηφιακά τα 3 της βασικά προγράμματα , ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, το ΡΙΚ, το Κανάλι της Βουλής, τη DW, το Euronews, το TV5 και το  BBC World


Στην περιφέρεια υπάρχει κινητικότητα.  Στον κύκλο συμφερόντων του  Φ, Βρυώνη, πέρασε το Body in a balance (πρώην  Shop TV)  ταυτόχρονα με τον έλεγχο του  Extra και ετοιμάζεται πρόγραμμα με το Μ. Τριανταφυλλόπουλο. Ο Γ. Κουρής έχει έμμεση παρουσία στο Kontra,, ενώ από δύο περιφερειακούς σταθμούς έχουν ο Β. Ρέστης (Nickelodeon, MTV Hellas) και ο όμιλος Κυριακίδη (Sunny Channel,  Sport TV ) . O Γ, Καρατζαφέρης άλλαξε, μετά την εκλογική ήττα του ΛΑΟΣ, από ΤΗΛΕΑΣΤΥ  σε ΑΡΤ TV, ενώ δικαίωμα εκπομπής έχουν ακόμη το MAD  TV , το Channel 9  και το  High TV.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: