16.6.12

Πρώτα οι μέτοχοι και μετά οι τράπεζες στο Mega




Λεφτά  (θα υπάρχουν) στο Mega. Ο Τηλέτυπος όπως αποφάσισε  ξανά χθες η γενική του συνέλευση προχωράει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως του ποσού των 10.700.000  ευρώ. Στην αύξηση αυτή κατά δήλωσή τους θα συμμετάσχουν οι δύο βασικοί μέτοχοι της επιχείρησης, ΔΟΛ και Πήγασος, ενώ δεν εκφράστηκε  και διαφορετική θέση από τους εκπροσώπους των υπολοίπων μετόχων.


Το δεύτερο βήμα είναι η εξασφάλιση  ενός δανείου 10-15 εκατ. ευρώ το οποίο θα επιτρέψει στη μεγαλύτερη ιδιωτική τηλεοπτική επιχείρηση της χώρας να συνεχίσει να λειτουργεί στηριζόμενη στα διαρκώς μειούμενα  διαφημιστικά έσοδα. Ήδη οι μέτοχοι έχουν καταθέσει προκαταβολή, ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, σε ειδικό λογαριασμό, έτσι ώστε να υποστηριχθεί η ομαλή λειτουργίας της επιχείρησης, αφού το σχέδιο αυτό καθυστέρησε περίπου 6 μήνες μετά από ενστάσεις που είχε η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Τα χρήματα αυτά θα επιτρέψουν στο Mega να είναι συνεπές στην καταβολή των υποχρεώσεων του, απέναντι στο προσωπικό (μισθοδοσία) και στους προμηθευτές του, όπως για παράδειγμα η κάλυψη της εγγυητικής  προς την TEAM,  


Το Mega  εξαρτάται απόλυτα από τη διαφήμιση (κατά 98%)  η οποία έχει υποχωρήσει περίπου 20%  σε σχέση με πέρυσι αφού από την ύφεση και το Μνημόνιο «χτυπήθηκαν» ισχυροί  κλάδοι διαφημιζομένων, όπως τα αυτοκίνητα, οι τράπεζες, η κινητή τηλεφωνία  και τα αλκοολούχα ποτά. Με άλλα λόγια η πολιτική που στηρίζει ανοικτά ο τηλεοπτικός σταθμός από το δελτίο ειδήσεων του και τις ενημερωτικές εκπομπές «χτύπησε» την ίδια την επιχείρηση και τον τηλεοπτικό κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: