18.6.12

Αυτούς τους 1.654.896 ψηφοφόρους ποιος θα τους ενημερώνει;

 Μία νέα πραγματικότητα στα Μέσα διαμορφώνεται από το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε πρώτη τη Νέα Δημοκρατία.  Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τη νέα-δεύτερη συνεργασία εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και με την ενδεχόμενη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, θα:



-έχει την υποστήριξη των μεγάλων ΜΜΕ της χώρας. Οι ιδιοκτήτες του, ρίσκαραν και στήριξαν με κάθε τρόπο τη ΝΔ, μεταδίδοντας τρόμο στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση. Στηρίζουν και στηρίζονται σε αυτό το 29,66% των συντηρητικών και υπερσυντηρητικών ψηφοφόρων του εκλογικού σώματος. Ήδη όμως καταγράφουν απώλειες, όπως συνέβη με το Mega  τη χθεσινη βραδιά των αποτελεσμάτων.
-αναλάβει εκ νέου τον έλεγχο της  ΕΡΤ, με αλλαγές στον ενημερωτικό τομέα, σε μία εποχή που η ΝΕΤ παρουσιάζει αυξημένη αποδοχή. Συνεπώς θα έχει σχεδόν τον απόλυτο έλεγχο των τηλεοπτικών Μέσων με εξαίρεση τα μικρά περιφερειακά της Αττικής.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει πλέον η ανάγκη να εκφραστεί πολιτικά, αλλά και σε επίπεδο αγοράς, αυτό το υπόλοιπο 26,89% ή αλλιώς οι 1.654.896 ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εκείνοι που ψήφισαν είτε ΔΗΜΑΡ ή ακόμη και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Το κενό αυτό θα καλυφθεί στην τηλεόραση; Κι αν ναι από ποιον;  Και στον Τύπο, από την "Αυγή" ή την "απεργιακή έκδοση της <<Ελευθεροτυπίας>>"; Υπάρχει, με άλλα λόγια,  ένα "άστεγο κοινό" που προς το παρόν βρίσκει διέξοδο, λίγο στο ραδιόφωνο  και περισσότερο στο Internet και το  Twitter.

Το επόμενο διάστημα θα δούμε πολλές αλλαγές και στα πρόσωπα των δελτίων, αλλά και στα επιχειρηματικά σχήματα.  Άλλωστε, μετά την επίτευξη του "κοινού στόχου", η διχόνοια θα επιστρέψει, αφού κανείς δεν θέλει να πληρώσει το κόστος της χρεοκοπίας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: