8.6.12

Live βιαιοπραγίες από τη Χρυσή Αυγή



Αυτό που συμβαίνει στις γειτονιές και αρνούνταν να μεταδώσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, συνέβη σε ζωντανή μετάδοση. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε με γροθιές στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα  Κανέλη, έχοντας πετάξει το ποτήρι με το νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.  Η εικόνα, σοκαριστική, αναμεταδίδεται από χθες σε όλα τα δίκτυα, θέτοντας σε άλλη βάση  το ερώτημα, για το πως προσεγγίζεται το φαινόμενο Χρυσή Αυγή.

Τα κόμματα καταδίκασαν το γεγονός και δήλωσαν πως αρνούνται πλέον να συμμετάσχουν στις τηλεοπτικές συζητήσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής. Σε απάντηση της κίνησης αυτής η Χρυσή Αυγή, επιτέθηκε φραστικά στους δημοσιογράφους και δήλωσε πως εκείνη θα απέχει από τα media, την ίδια ώρα που η εισαγγελία Αθηνών είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης  του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής. 

Οι δημοσιογραφικές Ενώσεις, τα σωματεία οι εργαζόμενοι στα Μέσα, με τη σειρά τους δήλωσαν πως «δεν συνομιλούν με τους ναζί», ενώ στην υπόθεση παρενέβη και του ΕΣΡ. Σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε πως «δεν επιβάλλεται η οργάνωση των συζητήσεων με ταυτόχρονη παρουσία εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων και “επομένως οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί μπορούν να οργανώσουν συζητήσεις με επιμέρους ομάδες των πολιτικών κομμάτων ούτως ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα». Τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα είναι υποχρεωμένα, συνεχίζει το  ΕΣΡ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να απευθύνουν την πρόσκληση όμως δεν ευθύνονται αν τα κόμματα απέχουν των συζητήσεων όπως θα συμβεί από εδώ και πέρα με τη Χρυσή Αυγή, ύστερα από το βίαιο περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: