30.6.12

Αγωγή Forthnet εναντίον Σκάι για τα στιγμιότυπα



Στα δικαστήρια ξανά Forthnet και Σκάι για τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα της SuperLeague . Η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης κατέθεσε, σύμφωνα με δημοσίευμα του www.parapolitika.gr,  αγωγή σε βάρος του Σκάι και του site, www.skai.gr,  για τη μετάδοση των αποσπασμάτων της  SuperLeague, χωρίς να κατέχει τη σχετική άδεια, διεκδικώντας το ποσό των 4.169.000 ευρώ. Προηγήθηκε η αγωγή της ΕΡΤ, εναντίον του Σκάι για τα στιγμιότυπα της Ξάνθης, ζητώντας από την τηλεόραση και το site  του Σκάι το ποσό των 410.00 ευρώ.


Στην πολυσέλιδη αγωγή η Forhnet  επιχειρεί να διαχωρίσει τα εμπορικά στιγμιότυπα από τα αγωνιστικά τρίλεπτα κάθε αγωνιστικής. Τα πρώτα υποστηρίζει πως είναι αποκλειστικής εκμετάλλευσης της Forthnet, με βάση τη σύμβαση κεντρικής διαχείρισης με τη  SuperLeague, ενώ τα άλλα είναι συνολικής διάρκειας 3 λεπτών και παραχωρούνται δωρεάν. Η  εταιρεία συνδρομητικής  τηλεόρασης επιχειρεί από την πλευρά της, τον προσδιορισμό των δύο εννοιών.
Ως «Στιγμιότυπα Αγώνα»  ή αλλιώς  «Εμπορικά Στιγμιότυπα” θεωρεί “το οπτικοακουστικό υλικό που απαρτίζεται από τις εξ αντικειμένου πλέον ενδιαφέρουσες φάσεις ενός Αγώνα, και είναι ελάχιστης διάρκειας τουλάχιστον ενός 1 λεπτού και μεγίστης διάρκειας έως 5 λεπτών ανά Αγώνα. Αντίθετα, «τα «Αγωνιστικά Τρίλεπτα»  αφορούν σε «οπτικοακουστικό μαγνητοσκοπημένο υλικό εκ του συνόλου των Αγώνων κάθε Αγωνιστικής Κανονικής Περιόδου, κάθε Αγωνιστικής Playoff και Αγωνιστικής playout, το οποίο θα έχει συνολική διάρκεια από όλους τους Αγώνες της κάθε Αγωνιστικής μέχρι 3 λεπτά, κατά την έννοια του άρθρου 84 παρ. 3 Ν. 2725/1999.
Η Forthnet είναι αποφασισμένη να κερδίσει τη μάχη και είναι σε επικοινωνία και με τη διοίκηση του  BSkyB στη Μεγάλη Βρετανία, για την αναζήτηση της διεθνούς πρακτικής στο θέμα των στιγμιότυπων, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον υπάρχει κι από την ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: