6.6.12

Τα «φάρμακα» της προπαγάνδας



Σκληρή σύγκρουση χωρίς όρια. Οι πιέσεις που ασκούνται προς το ελληνικό λαό δεν έχουν προηγούμενο καθώς η εσωτερική και η διεθνής προπαγάνδα, ξεπερνούν το συνηθισμένο πλαίσιο ενός προεκλογικού αγώνα. Στόχος είναι να μην μετακινηθεί προς τα αριστερά το εκλογικό σώμα και προς αυτή την κατεύθυνση διοχετεύονται στα ΜΜΕ σενάρια και υπαρκτά ενδεχόμενα για το μέλλον της χώρας προκαλώντας σύγχυση, φόβο αλλά και θυμό.

Όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα, από τα ταμεία που είναι «άδεια», εξαιτίας της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης Παπαδήμου να σταματήσει την αποστολή χαρατσιών, έως και τις αιφνιδιαστικές ελλείψεις φάρμακα για τους καρκινοπαθείς, παρουσιάζονται περίπου ως pregame για το τι θα συμβεί αν οι πολίτες της χώρας, δώσουν εκλογική δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει και καταγγείλει, όπως δηλώνει το Μνημόνιο.
Για μια ακόμη φορά  η συζήτηση γίνεται με γηπεδικούς όρους, με φανατικούς δηλαδή σχολιαστές, και πολιτικούς που έχουν από κοινού υποστηρίξει πως έσωσαν πολλές φορές τη χώρα, την περασμένη διετία, θέσεις που έρχονται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες, αλλά και η πραγματική οικονομία, η οποία βρίσκεται εδώ και καιρό σε στάση πληρωμών. Η μέθοδος της πόλωσης που εφαρμόζουν πρωτίστως τα Μέσα και μετά η ΝΔ , δημιουργούν ένα κλίμα φόβου σε ένα κοινό που βλέπει και ζει μεσα από την τηλεόραση και μια βαθιά δυσπιστία σε όλους εκείνους που έχουν κι άλλες πήγες πληροφόρησης, όπως το  Internet. Δυστυχώς, απουσιάζουν από τις τηλεοπτικές συζητήσεις εκείνοι που μπορούν σοβαρά να αρθρώσουν ένα δημόσιο λόγο και να χαράξουν μια εθνική στρατηγική για τη χώρα. Αυτό επιτρέπει τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ να στέλνουν τη μπάλα στην εξέδρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: