22.5.12

Short stories22.05.2012


  Σε τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και διετή φυλάκιση καταδικάσθηκε ο έκδοτης της «Αυριανής» Γιώργος Κουρής από το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας, μετά από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο πρόεδρος του ομίλου Σκάι  Γιάννης Αλαφούζος, για συκοφαντική δυσφήμιση, ύστερα από δημοσίευμα της «Αυριανής» (15.06.2011).  Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον διευθυντή της εφημερίδας, Γιώργο Τσιρογιάννη.

**Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ , του  ΠΑΣΟΚ και των Οικολόγων πρασίνων προκάλεσε η απόφαση για την απέλαση του δημοσιογράφου Niko Ago. Η ΕΣΗΕΑ  στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει την επιχειρούμενη εξόντωση του δημοσιογράφου, ο οποίος στερα από 20 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, με δύο παιδιά, το ένα εκ των οποίων γεννήθηκε στην Ελλάδα, διατάχθηκε να εγκαταλείψει εντός μηνός τη χώρα, διότι κατά το χρονικό διάστημα 2007 - 2008 δεν είχε συγκεντρώσει, λόγω ασθενείας, τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων. 

**Σε 24ωρη «προειδοποιητική» απεργία προχωράει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων  την επόμενη Δευτέρα, 28 Μαΐου για την υπογραφή ΣΣΕ.  Το Διασωματειακό  καταγγέλλει  ταυτόχρονα την «επιχειρούμενη εκ μέρους της κυβέρνησης και της εργοδοσίας αποδόμηση κάθε εργασιακού δικαιώματος»
**Σε ακρόαση καλεί σήμερα τη διοίκηση του Alter, το ΕΣΡ  για την παροχή διευκρινήσεων σχετικά με παλαιότερη μεταβίβαση των μετοχών του. Ο τηλεοπτικός σταθμός παραμένει κλειστός.
** Στην υπογραφή  ατομικών  συμβάσεων πιέζει  τους δημοσιογράφους της «Βραδυνής» η ιδιοκτησία της εφημερίδας.  Την ίδια ώρα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί τους εργοδότες  να εξοφλήσει τα οφειλόμενα  στο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: