5.5.12

Τα ερωτήματα μετά τη δίωξη για το Champions League



Ποια είναι η επόμενη μέρα στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Τι θα συμβεί  αν η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει τις Κυριακές από τι κάλπες πει «όχι» στην πληρωμή της σύμβασης ΕΡΤ- TEAM για την 3ετία, 2012-15;  Μπορεί να μπει στη μάχη η nova ή η ΟΤΕ TV;

 Η UEFA έχει τα «κλειδιά».  Η TEAM για την αναζήτηση των τηλεοπτικών σταθμών  ακολουθεί μια διαδικασία εμπιστευτική, μέσω της υποβολής προσφορών, έχοντας ως στόχο τη διάδοση του Champions League, και την άντληση σημαντικών εσόδων,  για τις ομάδες. Αν οι προσφορές των δικτύων  δεν ικανοποιούν είτε τους οικονομικούς είτε τους ποιοτικούς όρους που θέτει με την προκήρυξη, τότε μπορεί είτε να προχωρήσει σε νέα διαδικασία είτε να μην κάνει την ανάθεση. Στόχος της κάθε φορά είναι να υπάρχει παράλληλη προβολή στη συνδρομητική και την ελεύθερη τηλεόραση, χωρίς ωστόσο να είναι δεσμευτικός κανόνας.  Είναι δυνατόν  να διαθέσει πχ όλα τα δικαιώματα στη συνδρομητική TV, και όχι κατά ανάγκη να πάει στη φθηνότερη προσφορά  που ακολουθεί. .
 Το κρίσιμο για την UEFA  είναι η χρηματοδότηση του συστήματος καθώς μέσω του market pool- δηλαδή  των χρημάτων που πληρώνουν όλα τηλεοπτικά δίκτυα για το Champions League-  η UEFA  αποδίδει το 75% των εσόδων στις ομάδες. Αν η ΕΡΤ δεν μετάσχει κάποιος θα πρέπει να βάλει  τα χρήματα που υπολείπονται.  Θυμίζουμε πως για την περίοδο 2010-11 το ποσό για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό έφτασε τα 24 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: