24.5.12

Εκτός χρηματιστηρίου ο ΔΟΛ!




Και τώρα η έξοδος! Σε δημόσια προσφορά για την αγορά του περίπου 41% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο, προχώρησε ο Σταύρος Ψυχάρης.  Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, μετά την αποστασιοποίηση του εφοπλιστή Βίκτωρος Ρέστη, προτείνει την  εξαγορά του 19,22% που κατέχει η Benbay και μαζί και τις υπόλοιπες μετοχές που διαθέτει το επενδυτικό κοινό.

Σύμβουλος στη δημόσια προσφορά είναι η Alpha Bank ορίστηκε στα 0,174 ευρώ ανά μετοχή, ενώ θα προηγηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως του ποσού των 7,5 εκατ. ευρώ.  Ο ΔΟΛ ήταν η δεύτερη εταιρεία ΜΜΕ που μπήκε στο χρηματιστήριο, τον Οκτώβριο του 2008,  συγκεντρώνοντας συνολικά το ποσό των περίπου 234 εκατ. ευρώ , όπως σημειώναμε την περασμένη Τρίτη. Είναι η εταιρεία που έκανε το μεγαλύτερο θόρυβο με αλλεπάλληλες εξαγορές στα ΜΜΕ και με επενδύσεις στη λεγόμενη Νέα Οικονομία  οι οποίες όχι μόνο δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά σταδιακά ο οργανισμός κατέστη ζημιογόνος.

Η απόφαση του Σ. Ψυχάρη, ουσιαστικά για την έξοδο του ΔΟΛ από το χρηματιστηρίο, δείχνει πως τα ΜΜΕ πλέον δεν προσδοκούν τίποτα πλέον αοπό αυτό και τα χρήματα των μικρομετόχων και αντιθέτως θεωρούν πως αποτελούν βάρος  στα όποια σχέδια έχουν από εδώ και πέρα. Είναι μια κίνηση που προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στους χειρισμούς κατά τη διάρκεια της κρίσης, , ενώ την ίδια πορεία ακολούθησαν η υπό πτώχευση ΙΜΑΚΟ και οι Εκδόσεις Λυμπέρη. Είναι  η διάψευση των προσδοκιών πως στην Ελλάδα, με αυτούς τους όρους , μπορούν να υπάρχουν ισχυρά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: