3.5.12

Κέρδη στην ΕΡΤ με τεράστιες θυσίες




Με θετικό πρόσημο  στα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΡΤ , αλλά σε καθεστώς σύγκρουσης με την ιδιωτική τηλεόραση, το ΔΣ της εταιρείας έκανε τον απολογισμό του για τη διετία 2010-11. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης αναφέρθηκε σε όσους κάνουν πόλεμο στην κρατική ραδιοτηλεόραση, μιλώντας για διάφορα κέντρα που  ενοχλούνται από την πορεία της ΕΡΤ.

Σε αυτά τα δύο χρόνια η ΕΡΤ κατάφερε να παρουσιάσει πλεόνασμα 91 εκατ, ευρώ με κέρδη προ φόρων ύψους 34 εκατ. ευρώ το 2010 και 57 εκατ. ευρώ το 2011, με τον κύκλο εργασιών της να υποχωρεί από τα 350 εκατ. ευρώ το 2010 σε 329 εκατ. ευρώ την περσινή χρονιά. Σε σχέση με τα ελλείμματα που παρουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια  και τα χρήματα που διέθετε για αθλητικά δικαιώματα,  η ΕΡΤ έκανε μια μεγάλη ανατροπή στηριζόμενη βέβαια στον πόρο του ανταποδοτικού τέλους που έφτασε πέρυσι τα 299 εκατ. ευρώ.  Οι θυσίες από τους εργαζόμενους ήταν τεράστιες. Οι αποδοχές τους μειώθηκαν κατά 35%, ενώ 400 αποχώρησαν από την εταιρεία και συνολικά οι συμβάσεις 750 δεν ανανεώθηκαν με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, παρά την τέραστια κερδοφορία της εταιρείας. Το πιο μεγάλο κενό όμως σε αυτή την πορεία οικονομικής εξυγίανσης ήταν η απουσία παραγωγής ελληνικών σειρών, γεγονός που οφείλεται στο φόβο για την πρόκληση προστριβών με  τις εταιρείες παραγωγής που θα αποκλείονταν.
Στο επίμαχο ζήτημα της άσκησης εισαγγελικής δίωξης  σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση του  Champions League, τα μέλη του ΔΣ  δεν τοποθετήθηκαν με το επιχείρημα πως δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, παρά μόνο δημοσιεύματα των εφημερίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: