9.5.12

Στηρίζουν όσους πέφτουν!



Ούτε που κατάλαβαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί την πολιτική αλλαγή που συνέβαινε στην Ελλάδα. Τα τελευταία 2 χρόνια του Μνημονίου, διέθεσαν χρόνο τη «μερίδα του λέοντος  του τηλεοπτικού χρόνου στα μνημονιακά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε κι ένα μικρό ποσοστό παρουσίας στην τηλεόραση. Ίσως ο αποκλεισμός του αυτός και κυρίως, οι σε βάρος του επιθέσεις, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ συνέβαλαν στην εκλογική ανατροπή του.

Τα στοιχεία του ΕΣΡ για την πολιτική πολυφωνία, (έτος 2011) λαμβάνουν πλέον ξεχωριστή σημασία. Το Mega  στο οποίο αρνήθηκε να παραχωρήσει η συνέντευξη ο Α. Τσίπρας καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό του, διέθεσε το προηγούμενο έτος το 50,7% του χρόνου στο ΠΑΣΟΚ , το  23,1% στη ΝΔ, το 6,4% στο ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μόλις 6,7% στο ΣΥΡΙΖΑ,  η Δημοκρατική Συμμαχία  3%  η ΔΗΜΑΡ 2,7% . Το υψηλότερο του μερίδιο  του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στον Alpha με 7.6% κι ακολουθούν , το Alter  και το  Mega με 6,7%, η ΝΕΤ  και το το Star με 6,6%, ο ΑΝΤ1 με 5,7% και ο Σκάι με 4,8% . Την ίδια ώρα το ΛΑΟΣ που δεν μπήκε στη Βουλή στις εκλογές της 6ης Μαΐου  είχε 9,1% στο Alter, 7,9% στον Alpha και 7,5% στο Star.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανισοκατανομή είναι πολιτικά, επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά. Τα κόμματα που ήταν ολοφάνερο πως με την μνημονιακή πολιτική που εφάρμοζαν, δεν είχαν απήχηση στην  κοινωνία, είχαν όμως διαρκή πολιτική παρουσία. Για πρώτη φορά μάλλον φαίνεται πως τα media, παύουν να είναι ένας τόσο καλός σύμμαχος! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: