18.5.12

Στην ΕΤ1 το Euro2012
Το Euro2012 πάει η ΕΤ1.Ο τηλεοπτικός σταθμός που όδευε για λουκέτο, επί εποχής Ηλία Μόσιαλου, θα σηκώσει το βάρος της ευρωπαϊκής  ποδοσφαιρικής  διοργάνωσης,  σε συνεργασία με την ΕΤ3, ενώ αναπάντητο παραμένει το αίτημα συνεργασία με τη nova ή  την OTE TV.


 Οι πολιτικές εξελίξεις σε συνδυασμό με την απήχηση της ΝΕΤ που είναι σταθερά το τρίτο κανάλι αυτές τις μέρες, «έστειλαν” το Euro 2012 στην ΕΤ1 καταργώντας ένα δόγμα ετών: όλα τα σημαντικά γεγονότα κατευθύνονταν στη ΝΕΤ,  για να μοιάζει με το Mega, και άφηναν την ΕΤ1 ως «φτωχό συγγενή» . Οι αγώνες του Euro 2012  θα είναι στην ΕΤ1 και την ΕΤ3, σε Υψηλή Ευκρίνεια (ΕΡΤ HD) οι αγώνες της Εθνικής Ποδοσφαίρου  σε Υψηλή Ευκρίνεια και τα σημαντικότερα ματς, αλλά και ιντερνετικά στο www.ert.gr.  Αντιθέτως, δεν φαίνεται να υπάρχει ανταπόκριση στο αίτημα της Nova, αλλά και της ΟΤΕ TV  για τη διάθεση αγώνων,  έναντι οικονομικού ανταλλάγματος στις δύο πλατφόρμες.

Το κόστος απόκτησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Euro 2012 ανήλθε σε 13 εκατ. ευρώ για τους 32 αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και είναι προφανές πως το κόστος αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί από τα διαφημιστικά έσοδα, παρά μόνο από το ανταποδοτικό τέλος.. Το συνολικό κόστος παραγωγής του προγράμματος προϋπολογίστηκε σε 472.000 ευρώ, στην περίπτωση . Εάν η Εθνική Ομάδα μείνει εκτός προημιτελικών, το μέγιστο κόστος  προϋπολογίσθηκε σε 415.000 ευρώ, ενώ το κόστος  της προηγούμενης διοργάνωσης EURO 2008, ανήλθε σε 1.100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: