11.4.12

Καλή TV μόνο με συνδρομή




Μόνοι στο σπίτι με τηλεόραση, Internet και τηλέφωνο! Και την ίδια ώρα τηλεόραση δύο ταχυτήτων με ποιοτικό περιεχόμενο για όσους πληρώνουν και ευτελές, γεμάτο με επαναλήψεις (και προπαγάνδα) για όσους  δεν καταβάλουν το αντίτιμο.


Τα στοιχεία του Ομίλου Forthnet αποκαλύπτουν πως σιγά, σιγά δημιουργείται ένα νέο κοινό, που μένει στο σπίτι για να αντιμετωπίσει την κρίση.  Συνολικά 785.000 νοικοκυριά έχουν υπηρεσίες τηλεφώνου, Internet και τηλεόρασης  από τη  Forthnet . εξ αυτών τα περισσότερα έχουν σύνδεση nova και πληρώνουν για να παρακολουθήσουν  τηλεόραση, την ίδια ώρα που  η ανεργία αυξάνεται  και το εισόδημα των νοικοκυριών μειώνεται. Πλέον είναι ακριβότερο το να βγει κανείς έξω και να διασκεδάσει πηγαίνοντας στο γήπεδο ή στο σινεμά, από το να μείνει μέσα να παρακολουθήσει τηλεόραση, ή να περάσει κάποιες ώρες στο  facebook.

Αυτή η νέα τάση που διαμορφώνεται, παράλληλα με την πτώση της διαφήμισης αλλάζει και την τηλεόραση. Οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας παράγουν και μεταδίδουν ελάχιστες σειρές, ή show και επιλέγουν να μεταδώσουν ενημερωτικές εκπομπές, αθλητικές μεταδόσεις με ακριβό κόστος και πολλές επαναλήψεις για να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία μείωση της διαφημιστικής δαπάνης.
 Συνεπώς οι ιδιωτικοί σταθμοί είτε, με τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση θα παρέχουν κι εκείνοι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, είτε θα προχωρήσουν σε νέες περικοπές στο κόστος λειτουργίας της. Εξαίρεση αποτελεί η ΕΡΤ, η οποία με το κτηνώδες πλεόνασμα των 60 εκατ. ευρώ δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε παραγωγές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: