25.4.12

«Παιχνίδι» με χειροπέδες και στα media




 Οι χειροπέδες στο Γιώργο Κουρή και η σύλληψη του για χρέη προς το δημόσιο. Οι δηλώσεις του εκδότη  πως το δημόσιο του οφείλει 15 δισ. δρχ . Η επίσημα αναγγελία για κλείσιμο του Alter.  Είναι 3  ξεχωριστά γεγονότα, από το βομβαρδισμένο τοπίο των ΜΜΕ. Ο  Γ. Κουρής βέβαια, είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει» και έχει ήδη διαμορφώσει την επόμενη μέρα, έχοντας έμμεση παρουσία στα media.  


«Σήμερα κλείνει το Alter, εξαιτίας λίγων ανεγκέφαλων εργαζομένων, οι οποίοι "τα έπαιρναν" από κάποιους. Να πάνε εκεί, τώρα, να δουλέψουν», είπε ο εκδότης ανακοινώνοντας κι από τη μεριά του το λουκέτο στον τηλεοπτικό σταθμό, η εταιρεία του οποίου είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. «Εγώ πούλησα δύο κτήματα 10 εκατομμυρίων ευρώ, τα έδωσα (τα χρήματα) και τα φάγατε...», είπε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους οι οποίου είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια αποδοκιμάζοντάς τον.  Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί περίπου 1 χρόνο, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός παραμένει κλειστός. Η εταιρεία «Ελεύθερη Τηλεόραση  έχει αρχικώς υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και αναμένεται η απόφαση του ειδικού διαμεσολαβητή. 

Η δίκη του Γ. Κουρή αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τις 30 Απριλίου. Ο εκδότης κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης αναγνώρισε το χρέος των 307.000 ευρώ αναφέροντας πως έχει  υποβάλει σχετική αίτηση στην Εφορία αναμένοντας την απόφαση της «Στους πολιτικούς που κλέβουν, δεν φορούν χειροπέδες, φορούν σε αυτούς που δουλεύουν και δημιουργούν. Το δημόσιο μου χρωστάει 15 δισ. δραχμές»,  είπε ο Γιώργος Κουρής, σηκώνοντας τα χέρια του στους φωτορεπόρτερ προσερχόμενος στο εισαγγελικό γραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: