21.4.12

Θέλει Euro 2012 η nova από την ΕΡΤ


Τα σκίτσα του Γιάννη Ιωάννου στο http://yannis-ioannou.com/

Πρόταση για συνεργασία από τη  Forthnet (nova) προς την ΕΡΤ για το  Euro 2012! Σύμφωνα με πληροφορίες η Κάντζα πρότεινε, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος στην Αγία Παρασκευή να συνεργαστούν τον Ιούνιο στις μεταδόσεις του  Euro. Η ΕΡΤ έχει τα δικαιώματα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και η  Forthnet χρειάζεται αθλητικό περιεχόμενο καθώς τον Ιούνιο δεν υπάρχει κάποια άλλη ποδοσφαιρική οργάνωση!


Η ΕΡΤ έχει τη δυνατότητα , με τα 3 κανάλια που διαθέτει (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3)  να μεταδώσει τους περισσότερους αγώνες του  Euro και σίγουρα τις αναμετρήσεις της Εθνικής ποδοσφαίρου. Όμως από τη στιγμή που καταργήθηκε το ψηφιακό κανάλι  Πρίσμα+ υπάρχει το ενδεχόμενο να μην «χωράνε» όλοι οι αγώνες. Η Forthnet από τη μεριά της προτείνει , να αγοράσει τα ματς που δεν θα προλάβει να δείξει η ΕΡΤ έτσι ώστε να προσφέρει ποδοσφαιρικό θέαμα τον Ιούνιο. Η ίδια πρόταση έγινε από τη Forthnet, αλλά και από τον ΟΤΕ  TV για τα αθλήματα των Ολυμπιακών που δεν θα είναι σε θέση να δείξει η ΕΡΤ .
Η διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης προς το παρόν  έχει δηλώσει πως θα προχωρήσει σε διαγωνισμό. Όμως ως τώρα οι διαδικασίες είναι πολύ αργές, γεγονός που οφείλεται στο πλέγμα των γραφειοκρατικών νόμων που διέπουν τη λειτουργία της ΕΡΤ, και αν και το αίτημα αντιμετωπίζεται θετικά δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Η ΕΡΤ για παράδειγμα δεν έχει ακόμη συντάξει έναν τιμοκατάλογο  για τα προγράμματα έτσι ώστε να μπορεί να προχωρεί  σε συνεργασίες με άλλα δίκτυα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: