27.4.12

Στον επόμενο υπουργό η συμφωνία της ΕΡΤ για το Champions League



 Η συμφωνία  της  ΕΡΤ με την TEAM, για την περίοδο 20012-2015 , υπεγράφη. Πλην όμως η ΕΡΤ δεν κατέβαλε ως τώρα ούτε ένα ευρώ.  Η άσκηση της  άσκηση ποινικής δίωξης, σε βαθμό κακουργήματος εναντίον  μελών της διοίκησης και  στελέχους του αθλητικού τμήματος για τη συμφωνία του Champions League της επόμενης 3ετίας αλλάζει τα δεδομένα. Η διοίκηση της ΕΡΤ δεν θα εκταμιεύσει χρήματα για την υλοποίηση της, αναφέρουν οι πληροφορίες , μέχρι η επόμενη κυβέρνηση και ο νέος υπουργός ΜΜΕ  να αποφασίσουν τι θα πράξουν. Και προφανώς ένα ενδεχόμενο «σπάσιμο» της  συμφωνίας θα ενεργοποιήσει τις σχετικές ρήτρες.

 Στην παραγγελία του ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης  ζητώντας τη δίωξη κατά των Λ. Ταγματάρχη, Σ. Στεφάνου, και Α. Χατζηγεωργίου  αναφέρει πως ζημιώθηκε η ΕΡΤ, συγκριτικά με τις χαμηλές προσφορές που κατέθεσαν τα ελεύθερα τηλεοπτικά δίκτυα. Αντιθέτως,  η προσφορά της Forthnet που κινήθηκε στα 12 εκατ. ευρώ, στον ανταγωνισμό που είχε με τον ΟΤΕ, υπερέβη εκείνη της ΕΡΤ των 10,8 εκατ. ευρώ το χρόνο.  Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, με βάση την πτώση της διαφημιστικής δαπάνης στην τηλεόραση και τις ζημιές τους ισολογισμούς τους, κατέθεσαν χαμηλές ζημιές σε αντίθεση με την ΕΡΤ, η οποία, όπως λένε στην Αγία Παρασκευή έχει την υποχρέωση να προσφέρει πρόγραμμα υψηλής ποιότητας, έχοντας πρωτίστως μηδενίσει το έλλειμμά της και παρουσιάζοντας πλέον πλεόνασμα της τάξης των 63 εκατ. ευρώ.
Για να υπάρξει ζημία σε βάρος του δημοσίου πρέπει αυτή να προκύψει μετά την ολοκλήρωση της τριετίας του Champions League συνεπώς θα φανεί το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: