26.4.12

«Κραυγαλέα απόκλιση" η συμφωνία της ΕΡΤ για Champions League



Την ποινική δίωξη  σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, του προεδρεύοντος συμβούλου, Στέλιου Στεφάνου, και του διευθυντή αθλητικού τμήματος,  Δημήτρη Χατζηγεωργίου, εισηγείται προς την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου  ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, για τη συμφωνία της ΕΡΤ με την TEAM  για τα δικαιώματα του Champions League. Ο κ. Πεπόνης δεν έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου που χειρίστηκε την έρευνα, να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο και έδωσε εντολή για την άσκηση των διώξεων.

Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας εκτιμά, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι από τους έξι μάρτυρες που κατέθεσαν οι τέσσερις περιέγραψαν συμπεριφορές και δράσεις που θεμελιώνουν το αδίκημα της απιστίας. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό για τα δικαιώματα της τριετία 2012-2015, ο Σκάι προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10.800.000 ευρώ.  Ο  οικονομικός εισαγγελέας θεωρεί ότι η προσφορά της ΕΡΤ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων που είχε «κραυγαλέα απόκλιση» σε σχέση με τις υποβληθείσες από τα ιδιωτικά κανάλια προσφορές.
 Η ΕΡΤ θυμίζουμε μαζί με τη Forthnet , η οποία κατέβαλε, σύμφωνα  με πληροφορίες, ένα ποσό της τάξης των 12 εκατ. ευρώ το χρόνο,  κέρδισαν τη μάχη των δικαιωμάτων για τη σεζόν 2012-2015.  Από την πλευρά της  η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ είχε υποστηρίξει πως είχε πετύχει μείωση της τάξης του 20% σε σχέση με τη συμφωνία της περιόδου 2009-2012, ενώ το Mega για το ίδιο διάστημα είχε καταβάλει περίπου 13 εκατ. ευρώ ανά έτος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: